Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Hendelsene i Orlando, Florida viser hvilken kontrastfylt verden vi lever i, sier FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud.

Blikk Nett møter FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud utenfor den amerikanske ambassaden hvor han legger ned blomster for å minnes de drepte i Orlando, Florida natt til søndag.

Svendsrud tilbrakte sist uke i Bergen hvor han blant annet deltok på debatten «Hvem er det egentlige homopartiet?» i forbindelse med Regnbuedagene i Bergen. Tilbake i Oslo ble han og mange andre møtt av nyheten om drapene på den skeive klubben Pulse i Orlando, Florida.
– Når det finnes mennesker med så mye hat i seg at de velger å gå inn på et utested å drepe 50 mennesker, som danset og feiret livet, så er det så grusomt. Derfor er jeg her i dag på vegne av Fremskrittspartiets Ungdom og legger ned blomster i solidaritet med dem som mistet livet og de som ble skadet, sier Svendsrud til Blikk Nett.

Det var et målrettet terrorangrep mot skeive mennesker mener FpU-lederen.
– Jeg sitter ikke på fasiten her. Men jeg opplever det absolutt som et angrep på lhbtq+-samfunnet. På samme tid er det et angrep på absolutt alle mennesker. Det er et angrep på en fri og demokratisk verden, avslutter FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud.

Mange organisasjoner og politikere, blant andre statsminister Erna Solberg, har uttrykt sorg og støtte til lhbt-miljøet i kjølvannet av tragedien i Orlando, Florida.

Mandag 13. juni inviterer FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold til solidaritets- og minnemarkering utenfor den amerikanske ambassade i Henrik Ibsens g. 48 i Oslo kl. 19.