Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Handlingsplanen Trygghet, mangfold, åpenhet ble lagt fram tirsdag 21. juni på en mottakelse i Artilleriloftet på Akershus festning i anledning Oslo Pride.

Handlingsplanen Trygghet, mangfold, åpenhet inneholder 40 tiltak, hvis målet er å motvirke diskriminering og hatkriminalitet mot lhbtqi-personer, samt innhente og spre kunnskap.

Handlingsplanen, som er for perioden 2017-2020, skal ifølge Solvei Horne være regjeringens verktøy på lhbtqi-feltet.
– Jeg er stolt av den. Med denne handlingsplanen ønsker vi å legge til rette for mer åpenhet og et inkluderende samfunn, uttalte Solveig Horne på mottakelsen.

Hør Solveig Horne fortelle om handlingsplanen Trygghet, mangfold, åpenhet.

Etterlyser konkrete tiltak
FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold og Skeiv Verden var invitert til å kommentere planen – og Solveig Horne hadde all grunn til å være en smule bekymret – hvilket hun på forhånd fortalte forsamlingen.
– Dette framstår ikke som en satsing, men mer en opphopning av det arbeidet som allerede gjøres. For eksempel er skolesatsingen nesten identisk med det generelle mobbearbeidet som allerede finnes. I tillegg er arbeidsgivere helt fritatt for det ansvaret de har for å forhindre den diskrimineringen vi vet skjer, sa FRI-leder Ingvild Endestad da hun fikk ordet.

Generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard etterlyste konkrete tiltak.
– Hvis det ikke er konkrete tiltak så skjer det ikke noe. Det blir så vagt at det ikke blir noen midler knyttet til det, kommenterte Øvergaard

Hør Ingvild Endestad og Susanne Demou Øvergaard kommentere handlingsplanen.

Blikk Nett følger opp handlingsplanen med flere intervjuer og kommentarer etter Oslo Pride

Les handlingsplanen her: Trygghet, mangfold, åpenhet