Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Utelivskonseptet Golden Ladies er for skeive damer på 40 og oppover og arrangeres fast den siste lørdagen hver måned på Elsker. Denne måneden fyller tilbudet to år.

Anita Håland og venninnen Isabelle Wroldsen er faste gjengangere som prioriterer Golden Ladies fremfor alt annet.

Føler seg hjemme
– Jeg skulle vært på 80-årsjubileet til Båtforeningen i dag, men vi svikter aldri Golden Ladies, sier Anita til Blikk under Golden Ladies under Pride. Håland anslår at det er tre år siden hun først begynte å dra på disse kveldene. Den gangen het tilbudet Silver Ladies. Golden Ladies ble først startet opp i juni 2014.

– Jeg er her for å støtte et tiltak for damer over 40, fordi det er hyggelig å treffe gamle kjente, og fordi jeg ønsker å støtte initiativtakerne bak dette. Så gjør det meg naturligvis glad å være her, legger hun til.

Venninnen Isabelle har ikke like lang fartstid på Golden Ladies, men hun setter stor pris på tilbudet og er også blitt en gjenganger etter hvert.
–Veien hit har nok vært litt lenger og vanskeligere for meg. Jeg har vært på de fleste utestedene for skeive, men det er her på Golden Ladies jeg føler meg mest hjemme, sier Isabelle.

Delte meninger om paraden
Da venninnene får spørsmål om hvordan de tror Orlando-massakren vil påvirke dem og deres feiring av Pride, svarer de helt forskjellig.
– Man blir jo redd, det er ikke noen tvil om det. Jeg kjenner at jeg ikke vil være i mengden der, men jeg skal stå på sidelinjen og heie på. Det som har skjedd får meg til å trekke meg tilbake. Jeg ønsker ikke å pirre og trigge hatet til noen, sier Isabelle.

– Det er skremmende det som har skjedd, men jeg kjenner at jeg vil være med i mengden. Om jeg ikke skal gå i paraden, så vil jeg i alle fall se på. Jeg gleder meg til å se på mangfoldet, sier Anita.

– Jeg har opplevd homovold når jeg har gått hånd i hånd med kjæresten min på Grønland og kjent hatet på kroppen, så jeg tenker nok mindre rosenrødt enn deg, svarer Isabelle.

Fyller et behov
Lederen av Golden Ladies, Inger Myhre Hansen, sier at hele formålet med Golden Ladies har vært å få ut målgruppen og å få kvinnene til å møte hverandre. GL-lederen er veldig glad for at duoen som driver Elsker, Marianne Larsen og Hilde Johansen, ønsket å ha henne med på et slikt initiativ.
– Dette er kjempegøy å styre med og det er godt å se at tilbudet er godt likt og brukt, sier Myhre Hansen og legger til at det har vært så mange som 200 danseglade damer til stede på en GL-kveld.

– Vi pleier å være i gjennomsnitt 100 stykker her. Det viser at dette er et tilbud som tydelig fyller et behov. På SO like borti gata her er det mest yngre damer, forklarer hun.
Myhre Hansen har vært aktiv i homobevegelsen siden 1966 og har ikke tenkt å gi seg med det første.

– Jeg meldte meg inn i DNF-48 i 1966, så jeg har 50-årsjubileum i år! Jeg har vært med helt siden vi holdt til på Ormsund, Snarøya og senere Metropol. Jeg har blitt kastet egg og tomater på flere ganger. Det som har drevet meg opp gjennom årene er nok at jeg har likt meg så godt i miljøet og hatt veldig gode og trofaste venner her, tilføyer hun.

Gjelder å møte opp
Myhre Hansen lar seg ikke skremme av det som har skjedd i Orlando. Hun syns det er veldig tragisk og mener at det nettopp derfor er viktigere nå enn noen gang å stille opp og være synlig.
– Folk må ikke trekke seg tilbake nå, du kan bli kjørt ned av trikken også. Det er mye mer sannsynlig enn at noe sånt skal skje her. Nå gjelder det å møte opp, hvis ikke vinner de som ønsker å spre frykt, sier hun.

– Det er helt grusomt når de dreper 49 av våre egne. Jeg tror det vil føre til at flere og flere støtter opp om Pride og ikke minst paraden, som jeg tror vil bli den største noensinne. Vi må være rause med hverandre nå og ta vare på hverandre, det er tid for det,