Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Adam Schjølberg drar gjerne tilbake til New Zealand. Der har han hatt sin beste fjelltur. Navn: Adam Schjølberg
Alder: 34
Gjør: Komiker

–Hva skal du gjøre i sommer?
–Denne sommeren er ganske full av jobb. Skal gjøre mye standup rundt omkring i landet, pluss at jeg skriver kronikker for Reiseradioen i sommer. Også skal jeg filme et nytt tv program, spille inn radio med Tore og deretter planlegge juleturné.

–Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
–De to ukene jeg har tatt meg fri reiser jeg hjem til Nord-Norge. Jeg er fra et sted som ironisk nok heter Kjerringøy rett utenfor Bodø. Der skal jeg gå i fjellet, sove i telt og ut å fiske på havet.

–Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
–Om sommeren er jeg veldig glad i å være på fest. Hagefest, sommerfest eller bare gå ut og spise. Men er ofte å finne på SYNG. Der har de tross alt karaoke. Ellers er jeg jo glad i å være på Latter. Litt fordi jeg jobber der av og på. Så jeg kjenner jo de fleste der.

–Hvem ville du ha omvendt til lhbt?
–Jeg har alltid vært forelsket i Hasse Hope. Gudene vet hvorfor. Men ja. Håper innerst inne at han er forelsket i meg også. Egentlig ganske pinlig det der. Fordi det begynte med at jeg la ut facebookstatuser der jeg skrev. ”Lurer på hva Hasse gjør i dag” Eller, ”sukk. Hasse” Og plutselig en dag likte han en av de. Og deretter var det i gang. Vennene mine har trakassert mannen. Bedt han om å ringe meg på fylla eller dukke opp i bursdagsfeiringer. Nå er han litt brydd når han ser meg. #flaut

–Sommerdings du ikke kan leve uten?
–Penn og papir. Jeg må alltid ha noe å skrive på. Fordi vitser dukker opp i de rareste situasjoner. Til og med når jeg er alene på fjelltur. Der skjer det fort mye.

–Favoritt app på mobilen i sommer?
–Jeg elsker Heads Up til Ellen Degeneres. Bruker den støtt og stadig på vorspiel. Også er jo dessverre sånne sjekkeapper blitt litt sånn tidsfordriv. Man ser egentlig ikke på profilene. Bare swiper til høyre og venstre. Har nesten sluttet å telle sauer før jeg sovner. Jeg teller homser.

–Hit drar jeg aldri tilbake?
–Vanskelig å svare på. Det er ingen steder som dukker opp i hodet mitt. Jeg har nesten lyst til å svare Gardermoen. Fordi jeg er der så mye og er lei av det. Men det er jo generelt alle flyplasser egentlig. Må nok bite i det sure eplet og dra dit igjen. Helt til det finnes en slags magisk transporter.

–Hit drar jeg gjerne igjen?
–New Zealand. Gikk to uker alene i fjellet der. Og gjør det gjerne igjen. Det er den beste turen jeg har hatt i hele mitt liv. Jeg vet ikke hvorfor, men er veldig glad i å logge av livet av og til. Og trives godt i eget selskap. Selv om nå som jeg er litt eldre, skal jeg innrømme at det hadde vært fint å ha noen å dele sovepose med om kvelden.

–Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
–Nord-Norge så klart! Er den beste delen av landet.
–Hva vil du ikke vise frem?
–Majorstua. Den delen er litt kjedelig. Men jeg liker Frognerparken og Frogner. Fint å tusle rundt å se på gamle bygg.

–Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
–En av mine beste venner Martine H. Austinat. Vi kjenner hverandre så godt, så hun vet hva jeg liker. Samtidig som det innebærer mye Hendricks Gin med agurk. Det er godt med de vennskapene der man kun kan sende hverandre et blikk og begge vet hva det betyr. Samtidig så har vi de beste diskusjonene og en ekstrem kjærlighet til chili cheese som nattmat. Denne kombinasjonen er vanskelig å slå.

–Hva leser du i sommer?
–Jeg elsker å lese biografier av andre komikere. Det er som om man tror man skal finne fasiten på hva morsom er. Samtidig som man ofte kjenner seg igjen. Det er lett å relatere til problemstillingene som dukker opp. En slags bekreftelse. Akkurat nå leser jeg Amy Poehler sin «Yes please».

–Favorittsommerlåt?
–«Send My Love» til Adele har gått varmt på spillelistene mine i det siste. Men har også gjenoppdaget Armand van Helden sin «My My My».