Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I fjor dro Prideparaden 750 000 deltakere ut i gatene. Om du tar turen til Berlin i juli, gå ikke glipp av bydelene Schöneberg, Kreuzberg, Prenzlauer Berg og Friedrichshain. Helgen 16-17. juli organiseres en rosa byfest rundt Nollendorfplatz i Schöneberg Kiez. Rundt 350 000 gjester fra hele verden kommer for å feire skeiv kjærlighet. Et av høydepunktene på byfesten skal være talkshowet «Das wilde Sofa», der politikere og kulturpersonligheter grilles. Se hele programmet her.

23. juli går Prideparaden gjennom Berlins gater. Dagen kalles Christopher Street Day etter Stonewall-opprøret i Christopher Street i New York og ble i år flyttet til juli pga fotball-EM. I fjor trakk paraden 750 000 feststemte mennesker ut i gatene. Se programmet her.

I fjor spurte Blikk Nett Berlinkjenneren Halvor Frihagen om storbytips. De står seg fortsatt:
–I Schöneberg har det vært seksuell frihet, homobarer og sexturisme i hundre år. Den engelske forfatteren Christopher Isherwood er en av de som bodde her i 20- og 30-årene. Her dyrket han unge menn og hentet inspirasjon til blant annet «Goodbye to Berlin», som var grunnlaget for musikalen «Cabaret».

–Kreuzberg er et område for hippe kunstnere, bohemer og tyrkere. Da Berlin ble delt var dette en sørøstlig krok i Vest-Berlin som ble liggende litt utenfor. Det var billigere her og da flyttet, tradisjonen tro, nettopp kunstnere og bohemer hit. Nå er dette veldig hipster og stedet du drar for å henge med de «rette folka». Ett eksempel er Möbel Olfe og da særlig på torsdagskveldene. Der finner du de som er noe, og deres hang-arounds, i tillegg til et høyt lydnivå, bra musikk og sterkt polsk øl. Og en luft som er så tett av sigarettrøyk at du kan skjære ut kuber av lufta.

–Prenzlauer Berg er et område der homsene hang i gamle DDR. Det er et litt gammelt forsoffent område som nå er blitt en blanding av kult, men også overtatt av barnevognbrigaden på dagtid. Der finnes det en liten bamsebar, Bärenhöhle. Det er et sånt sted som hipsterne ikke vil innrømme at de kjenner til engang.

–Friedrichshain er et gammelt arbeiderstrøk hvor det nå bor fattige hipstere og studenter. Her finner du en miksa scene. Et bar som er verdt et besøk er Zum schmutzigen Hobby. Her er det en gammel transe, Nina Queer, som holder hoff og arrangerer show av og til.

–Som homoturist i Berlin er et besøk på Schwules Museum obligatorisk. «Schwul» betyr homse på tysk, derav navnet på museet som til enhver tid viser 200 års homohistorie i bilder og tekst. Museet er bygget opp av private donasjoner fra samlere og andre skeive som er opptatt av å bevare homohistorien.