Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

PayPal-grunnlegger Peter Thiel ble i natt den første noensinne i Det republikanske partiets historie som sa høyt fra talerstolen på et landsmøte at han er stolt av å være homofil, skriver Dagbladet. –Jeg er stolt av å være homofil. Jeg er stolt av å være en republikaner. Men mest av alt er jeg stolt av å være en amerikaner, sier Thiel til stor applaus.

Tidligere i uka vedtok Republikanerne det som er blitt kalt tidenes «mest ekstreme» plattform. I partiprogrammet tas det sterk avstand fra homoekteskap og det støtter såkalt omvendingsterapi av homofile barn.

–Jeg later ikke som jeg er enig i hver eneste del av vår plattform. Men falske kulturkriger bare distraherer oss fra vår økonomiske nedgang. Og ingen i denne valgkampen er ærlige om det unntatt Donald Trump, sier Thiel i talen.