Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Aasmund Robert Vik tror fortsatt det vil overraske noen at han pleier interessen for klassiske biler og sivil luftfart. Navn: Aasmund Robert Vik
Alder: 69
Gjør: Aktiv pensjonist.

–Hva skal du gjøre i sommer?
–Turen går til England: Matlock i Derbyshire – igjen. Det blir fotturer med lokale venner i Peak District National Park, med innlagt publunsj. Senere venter familie i Setesdal og Telemark. Dessuten er det noen frivilligoppgaver som skal passes også om sommeren.

–Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
–Muligens vil det ennå overraske noen at jeg pleier interesse for klassiske biler og sivil luftfart. Min aller største overraskelse var nok da jeg «hemmelig» var på paragliderkurs i 1993. Det endte med total krasj, luftambulanse, sykehus og opptrening. Jeg kaller det mitt store gjennombrudd!. En kamerat på besøk på Aker utbrøt imponert: Jøss, så maskulint! Jeg greide ihvertfall å stanse all lufttrafikk over Sogn og Fjordane fylke en søndagskveld. Nå foretrekker jeg flyturer med servering.

–Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
–En fast rutine i Matlock er å besøke Maazi en eller flere ganger, en suveren indisk restaurant som er blitt et stamsted. I nærmeste storby, Manchester, er det mange steder i og nær Canal street. I Oslo går det mer etter innfallsmetoden – gjerne i nærheten av et teater.

–Hvem ville du ha omvendt til lhbt?
–Det måtte være Putin! Det kunne gitt store politiske ringvirkninger i Øst- Europa.

–Sommerdings du ikke kan leve uten?
–Min sommerdings er et verktøy som er blitt helårs: iPad.

–Favoritt app på mobilen i sommer?
–En app må bli til flere: NRK radio, Flightradar 24, The Independent, BBC News og skrittelleren Moves.

–Hit drar jeg aldri tilbake?
–Har vel fortrengt dårlige erfaringer og i Øst-Europa har jo forholdene endret seg fullstendig siden 70-tallet.

–Hit drar jeg gjerne igjen?
–Umbria i Italia, spesielt Assisi – og Luxembourg er et fascinerende lite land. Jeg er kanskje en av de få som har vært i Schengen ved Mosel, der en på få minutter kan besøke tre land. Og litt lenger unna: San Diego …

–Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
–Først Lofoten – selv har jeg bare vært der vinterstid i jobbsammenheng. Og Oslo har masse å by på – øyene, marka, operahuset og Nationaltheatret, der jeg har vært guide siden 1988. Og på forsommeren: Oslo Pride!!!

–Hva vil du ikke vise frem?
–Jeg ville konsentrere meg om hva jeg ville vise, og jeg kan faktisk ikke komme på noen konkrete eksempler. Noen tidligere aktuelle steder i Oslo er det ryddet opp i.

–Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
–Det måtte bli Hans Heen Sikkeland, gjerne assistert av Petter Ruud-Johansen. Det kunne blitt en interessant og spenstig utfordring!

–Hva leser du i sommer?
–Jeg lytter gjerne til romaner og dramatikk, for da kan en multitaske. Men akkurat nå er det en bok med John Gielguds private brev som venter. Han skrev til flere skeive venner og kolleger, f.eks. Noel Coward. Cowards brev er også samlet i en tykk bok, som er neste ut. Dette blir nok et studium i fordums fornem britisk skeivhet.

–Favorittsommerlåt?
–Det må uten tvil bli en gammel traver: «Summer in the city» …