Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Inger Lise Blyverket skal bli flittig bruker av Tripadvisor etter at hun havnet på hotell fra helvete. Navn: Inger Lise Blyverket
Alder: 47
Gjør: Direktør for forhandlinger og arbeidslivspolitikk i Hovedorganisasjonen Virke

–Hva skal du gjøre i sommer?
–Så mye som mulig samtidig som jeg gjør så lite som mulig. Det løses best ved god planlegging på forhånd. Alle mine sommerferier starter med to uker «nerrafor» – det vil som regel si Barcelona med tilliggende herligheter – ogå i år. Jeg må ha sol! I tillegg må jeg ha fjell – enten som bestiges eller som beklatres eller en kombinasjon. Det skjer i år både innenlands og utenlands. I tillegg skal jeg dømme EM for ungdomsbedrifter i Sveits en uke – alternativ feriesyssel vil jeg si – men utrolig moro (og myyye mer interessant enn fotball-EM for menn). Gir klokkertro på fremtiden. Også er det rolige dager på hytta i Nordmarka der jeg kan stelle pent med mine fine foreldre som alltid har stelt pent med meg.

–Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
–Jeg tror ikke jeg evner å overraske særlig. Jeg kan leses som en åpen bok, og deler gjerne gode og mindre gode ferieopplevelser på sosiale medier. At ingen sommerferiedag er fullbrakt uten minst 2×12 smale armhevinger (på tærne!) for å motarbeide gjeddeheng eller grevinneslør er det mest avslørende jeg kan tenke meg i farta.

–Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
–På balkongen vår på Etterstad – der serveres de beste drinkene, den lekreste maten og med den beste utsikten. I år også med egen loungeavdeling. Fins ikke makan noe sted i verden. Som regel har jeg godt følge også – i kona. Hun står som regel for både drinker, mat og loungestemning. I tillegg til utsikten vår over hele byen – og litt til – er selvsagt utsikt til henne også alltid å foretrekke.

–Hvem ville du ha omvendt til lhbt?
–Alle og enhver – bortsett fra at spørsmålet er helt feil stilt. Man omvendes ikke til noe som helst. Sjøl tror jeg at de fleste av oss har evnen til å elske og attrå mennesker uavhengig av kjønn – det burde flere heteroer få muligheten til å kjenne på.

–Sommerdings du ikke kan leve uten?
–Min nye, fantastiske lettvekt-sammenleggbare strand-, fjell- og skogsstol. Veier 600 gram, slås opp med teltstangmetoden og tar omtrent like stor plass som sminkepungen min.

–Favoritt app på mobilen i sommer?
–Burde vært TripAdvisor – den brukes litt lite konsekvent, fikk jeg merke da jeg bestilte det jeg trodde var det koseligste lille pensjonat men som viste seg å være hotellet fra helvete med Shining-følelsen all over the place.

–Hit drar jeg aldri tilbake?
–BergA (ikke BergEN). Jeg trodde jeg kom til en hyggelig by ved foten av fjellet (Pyreneene) med folk som ville vise deg veien og med et yrende liv for sånne som meg – på vei opp i fjellveggen. Men det fantes verken hyggelige folk, hoteller eller spisesteder å oppdrive, og byen sto til nedfalls og var delvis forlatt, antakeligvis delvis begrunnet i den økonomiske krisen.

–Hit drar jeg gjerne igjen?
–Veldig mange steder – Barcelona er selvsagt, siden jeg stadig gjør nettopp det. Men jule- og nyttårsturen til Vietnam var fantastisk. Et vakkert land, med vakre mennesker både utenpå og inni, og med en forferdelig historie som ikke har gjort dem verken voldelige eller hevngjerrige, snarere tvert i mot. Det gjorde inntrykk, og jeg skal garantert tilbake. Også på grunn av maten – det fins intet bedre kjøkken etter min smak.

–Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
–Spørs litt hvem de er selvsagt, men enhver utlending i Norge fortjener en ukes hytte-til-hytte-tur på selvbetjente Turistforeningshytter i det vakreste fjellområdet: Stølsheimen. Vi hadde gått fra øst mot vest, fra snilt melkesjokoladereklameland til ville, våte og vakre vestlandsbratter.

–Hva vil du ikke vise frem?
–Stiklestadkvartalet på Grønland. Fordi jeg skammer meg over at hovedstaden kunne la et potensielt fantastisk boområde bli ødelagt av pengegriske entreprenører som har bygget stygt, trangt, mørkt, billig og til ågerpris. Like oppi gata finner man imidlertid Gråbeinkvartalet som ble bygget for arbeidere på slutten av 1800-tallet og slik at gårdene fremdeles står og er vakre, åpne, lyse og med masse bokvalitet. Dem kunne jeg vise fram.

–Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
–For å være ærlig: Jeg synes jeg er svært god på å planlegge ferier godt tilpasset mine behov og mitt aktivitetsnivå – så jeg tror nok det må bli denne lesba her, ja.

–Hva leser du i sommer?
–«Max, Mischa og tetoffensiven» av Johan Harstad – da han endelig skjønte at han måtte gå e-bok. Kindle er min beste venn -–og langt over 1000 sider veier dermed så godt som ingen ting i strandbagen.

–Favorittsommerlåt?
–Annie Lennox som synger eldgamle «Summertime» på Nostalgia. Bedre blir det bare ikke.