Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Claus Jervell drømmer om å dra til Kaukasus eller Sentral-Asia, og alle lhbt-personer med gode tips er hjertelig velkommen til å melde seg. Navn: Claus Jervell
Alder: 55
Gjør: Jobber i Likestillings- og diskrimineringsombudet

–Hva skal du gjøre i sommer?
–Veldig mye, jeg skal med to stykker på sykkeltur i Sør-Frankrike. Regner med fine dager på sykkel, mye god mat og vin. Etter det blir det å slappe av ved Tyrifjorden, før turen går til Spania i august.

–Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
–Det jeg selv er mest overrasket over, er at jeg plukker brunsnegler. De har invadert nabolaget på Tyrifjorden, så nå er det kveldstur med pølseklype og salt. Det har blitt en besettelse for hele familien utenom bikkja, som synes kveldsturene har blitt veldig kjedelige.

–Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
–Jeg er klar for øl eller vin med venner, spesielt hvis de har snus som jeg kan få «låne». I teorien snuser jeg nemlig ikke og derfor kjøper jeg ikke snus. Trives best på stille steder. Har rett og slett blitt mer var for støy med alderen.

–Hvem ville du ha omvendt til lhbt?
–Skulle gjerne ha omvendt alle de store religionene til en positv holdning til menneskelig mangfold. Tror mye ville vært gjort med det.

–Sommerdings du ikke kan leve uten?
–Solbriller.

–Favoritt app på mobilen i sommer?
–Skulle ønske jeg kunne klare å legge vekk mobilen denne sommeren. Føler jeg bruker for mye tid på Facebook året rundt.

–Hit drar jeg aldri tilbake?
–Da jeg for en del år siden bodde i Kina, ble jeg invitert til hjemstedet til en mann som mente han stod i takknemlighetsgjeld til meg. I to dager ble jeg utsatt for en agressiv gjestfrihet. Hvis jeg så på noe på markedet, så kjøpte han det til meg. Han mobiliserte hele familien for å forsikre at jeg aldri var alene og da vi la oss om natten, så lå han i nabosengen. Alt var godt ment, men jeg fikk nesten panikk. Det var ikke stedet, men siuasjonen jeg aldri vil tilbake til.

–Hit drar jeg gjerne igjen?
–Var på besøk i Iran for noen år siden. Fantastiske folk og flott kultur. Dit drar jeg gjerne tilbake. Hører du Eva?

–Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
–Nesten alt, jeg er en entusiast.

–Hva vil du ikke vise frem?
–Den norske selvgodheten.

–Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
–Jeg drømmer om å dra til Kaukasus eller Sentral-Asia, så alle lhbt-personer som har gode tips er hjertelig velkomne til å melde seg.

–Hva leser du i sommer?
–Liker lange bøker som varer lenge og i sommer skal jeg lese Elena Ferrante. Gleder meg veldig.

–Favorittsommerlåt?
–Sommerlista til kjæresten min.