Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Lars Arnesen ville tatt utenlandske gjester med på et dykk i undervannslandsbyen i Lygnstøylsvatnet på Sunnmøre. –Om gjestene ikke er helt i form til å bli med under vann hadde jeg nøyd meg med en stavkirkesafari fra Undredal til Gol.
Navn: Lars Arnesen
Alder: 28
Gjør: leder av Oslo Pride og vitenskapelig assistent på Institutt for offentlig rett

–Hva skal du gjøre i sommer?
–Jeg skal dra til plasser i Norge jeg ikke har vært før. Vi har tenkt å leie oss en bil å kjøre oss gjennom hele Nord-Norge. Og så skal jeg på et par prider jeg ikke har vært på før. I Praha og Kosice i Slovakia.

–Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
–Det må vel være at jeg bare er hjemme og ikke gjør noen ting. I fjor prøvde vi oss på en sydenferie der vi bare skulle slappe av i syv dager. Det endte med fullt program hver dag med dykking på dagen og uteliv på kvelden.

–Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
–Når jeg er i Oslo vil jeg aller helst kjøpe meg en flaske prosecco på polet i Rozenkrantz’ gate, ta den med meg til Spikersuppa og starte å drømme om hvordan Pride Park skal se ut i 2017.

–Hvem ville du ha omvendt til lhbt?
–Bjarne Betjent. Han var mitt store forbilde da jeg var liten og jeg tror det hadde hjulpet mange som meg om han (og gjerne flere i Sesam Stasjon) var litt mer lhbt.

–Favoritt app på mobilen i sommer?
–Fra begynnelsen av juni og frem til priden er ferdig er det definitivt Yr. I juli bryr jeg mindre om været og går over til Snapchat. Jeg er ikke så flink til å snappe selv, så det blir egentlig mest jeg som sitter å ser på livet til andre.

–Hit drar jeg aldri tilbake?
–Hotellet som Skeiv ungdom booket for meg i Washington D.C. i 2012. Vi skulle spare penger og endte opp på et hotell med kulehull i veggene, åpen narkodealing i gangene og en bag med hundredollarssedler under sengen. Hotellvalget passet ganske dårlig inn med Skeiv ungdoms rusfrie profil.

–Hit drar jeg gjerne igjen?
–Buenos Aires. Denne fantastiske byen hadde jeg gleden av å bo i fire måneder på utveksling for noen år siden. Buenos Aires gir deg alt av Europa og Sør-Amerika i ett.

–Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
–Jeg ville tatt dem med på et dykk i undervannslandsbyen i Lygnstøylsvatnet på Sunnmøre. Om gjestene ikke er helt i form til å bli med under vann hadde jeg nøyd meg med en stavkirkesafari fra Undredal til Gol. Og om gjestene ikke vil ut av byen i det hele tatt hadde det vel blitt en øl på London.

–Hva vil du ikke vise frem?
–Elsker er et fantastisk sted, men jeg hadde kanskje hoppet over andretasjen på Elsker inntil de får renset teppene sine.

–Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
–Jeg ville gitt eneansvaret til bookingansvarlig i Oslo Pride, Bente Talentet. Hun hadde planlagt en ferie for meg med med alle de beste festivalene og artistene gjennom sommeren, sannsynligvis også en del som vil opptre under Oslo Pride neste år. Da får jeg se dem først!

–Hva leser du i sommer?
–Jeg skal prøve meg på «Atlas Shrugged» av Ayn Rand for tredje sommer på rad, mest fordi jeg ønsker å forstå hvorfor det er mulig at Donald Trump kan bli president i USA. Men det er mulig jeg legger den bort til fordel for Innsirklings-triologien til Carl Frode Tiller. Og jeg leser ikke Tiller bare fordi det er noe lhbt-tematikk med i bøkene hans. Han skriver veldig bra, en skikkelig page turner på en varm sommerdag.

-Favorittsommerlåt?
-Jeg tror jeg det er lite tvil om at Purse First av Bob the Drag Queen (årets vinner av RuPaul’s Drag Race) kommer til å bli spilt minst fem ganger daglig. Hvem vet, kanskje det blir Purse First på neste års pride?