Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Neste år blir det parade, det skal vi få til, sier Silje Eike, festivalsjef for Stavanger på skeivå som avsluttes søndag 4. september.

Så sent som i juni ble Silje Eike (37) ansatt som festivalsjef for Stavanger på skeivå. Eike kan puste lettet ut etter det som har vært en lang uke med arrangementer og aktiviteter fra morgen til kveld.

Til daglig jobber Eike med salg i Clarion Hotel Energy og er styremedlem i Kreftomsorgen Rogaland, hvor hun også står for personlige arrangementer. Eike elsker å lage showopplevelser for alle, og har en filosofi om at hvis hun kan glede folk bitte litt, så betyr det veldig mye.

Glede i trygge rammer
I juni måned ble Eike kastet ut i rollen som festivalsjef og brukte en måned av sommeren sin til å sy regnbueflagg. Festivalsjefen forteller til Blikk at ønsket om å skape glede i trygge rammer, har blitt viktigere for henne som følge av personlige hendelser.
– Broren min døde i en alder av 26 år og i fjor tapte min kjære mor kampen mot brystkreft. Etter disse tapene har det blitt viktigere for meg å skape gode opplevelser både for meg selv og andre, sier hun.

Det aller viktigste for henne har vært å lage arrangementer hvor alle føler seg inkludert.
– Mange kjenner på en utrygghet knyttet til identitet og synes kanskje det er vanskelig å delta på slike arrangementer. Det skal være trygt å komme hit. Vi må vise alle som er usikre at de er velkomne. Det gjelder selvfølgelig både unge og gamle, uavhengig av legning og kjønn.

Parade i 2017
Nå som festivalen er over er Eike takknemlig og rørt, og sier hun kommer til å ta med seg alle konstruktive tilbakemeldinger videre til neste års festival. FRI sentralt og lokalt og artister har sørget for en solidaritetskonsert uten like, mener hun.
– Det har gått over all forventning og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger. Jeg har også blitt bedre kjent med sentralstyret i FRI og møtt mange nydelige mennesker, sier hun.

Tiden fremover vil Eike bruke til å gå gjennom alle inntrykkene fra årets festival og begynne å tenke på forberedelsene til neste år. Men først skal hun finne hvilepulsen.
– Ja, jeg er litt sliten. Jeg gleder meg til å dra hjem til familien min. Jeg har en samboer og to barn hjemme som blir glade for å få meg hjem. Men dette har vært en fantastisk opplevelse, legger hun til.

Selv om løpet for neste års festival ikke er lagt, er det en ting Eike er klar på at hun vil ha på plass i Skeivå 2017.
– Neste år blir det parade, det skal vi få til!