Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Oslo Fusion Film Festival fikk celebert besøk av Erlend ’Edina’ Elias på førpremieren av «Absolutely Fabulous: The Movie». Også Patsy Stone gikk på skakke ned trappene, etterfulgt av Saffy, Edinas demente mor, Bubble og Emma ’Spice Girls’ Bunton. Oslo Fusions avslutningsfilm «Absolutely Fabulous: The Movie» var høydepunktet for mange på festivalen. Billettene ble revet bort til førpremieren, men heldigvis satte festivalstyret opp en ekstra forestilling i Lillebil. I storsalen Tancred kom Edina (Erlend Elias) og Patsy på besøk, tyllet i seg hvitvin og hylte ’sweetie darling’ til publikums store fornøyelse.


Erlend ‘Edina’ Elias kjeftet på både Saffy og mor på vei ned trappen.

–Da jeg var åtte år fikk jeg lov til å være oppe til klokka halv elleve for å se på Ab Fab. Jeg satt foran tv-en and I absolutely loved it, sa Erlend Elias til salen.
–Og det var derfor jeg ville jobben i denne bransjen. It was champagne, it was vodka, it was cocaine!


Cathrine Damm Westvold stilte som Patsy Stone på førpremieren.

I «Absolutely Fabulous: The Movie» møter vi de smått alkoholiserte, kjederøykende divaene Edina Monsoon og Patsy Stone igjen, mer enn 20 år etter vi først ble kjent med de på tv. Denne gangen står mer enn noen gang tidligere ting på spill når de to kvinnene, ved et uhell, dytter Kate Moss i Themsen under en fest blant Londons moteelite. Kate er antatt død, Patsy og Edina får skylden og dette fører dem midt inn i medias søkelys.

–Den var veldig morsom, og jeg hadde gjerne gitt den terningkast 6, men jeg må gi den 4, sa Erlend Elias til Blikk Nett.
–Det var too much action, too litte time. Vi som har vokst opp med Ab Fab bør heller kose oss med de gamle klassikerne på YouTube. Den yngre garden må ikke tro at dette er Ab Fab, sa Erlend Elias.

Stylisten stilte i drag for første gang.
–Vi har brukt 50 000 kroner på parykker. Vi ankom med tuk-tuk og ramlet ut av den, sa Erlend Elias, og lo sin karakteristiske trillende latter.

Før Ab Fab-filmen var det tradisjonen tro et lite festivalprisdryss. «Women who kill» av Ingrid Jungermann fikk pris for beste langfilm. Den amerikanske regissøren var selv tilstede for å ta i mot utmerkelsen. Skeiv Ungdom delte ut pris til «Real boy» av Shaleece Haas. Kortfilmprisen gikk til «A Doll’s Eyes» av Jonathan Wysocki, mens beste dokumentar var «What He Did» av Johan Poher Rasmussen.

Festen fortsatte på Elsker, der dragartisten Peaches Christ opptrådte.

«Absolutely Fabulous: The Movie» har vanlig premiere på norske kinoer den 28. september.