Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Stein Sebastian Fredriksen, festivalsjef for Tromsø Arctic Pride, anbefaler Blikks lesere å oppleve verdens nordligste Pride.

Lørdag 5. november starter Tromsø Arctic Pride. Fredriksen er festivalsjef for andre året på rad og sier til Blikk nett at hans forventninger til årets festival er store.
– Jeg vil at det skal være en flott fest som inkluderer så mange som mulig. Jeg håper at det blir en fin anledning for folk til å bli kjent med hverandre og at den øvrige befolkningen blir med og feirer sammen med oss. Vi har invitert masse folk, så jeg gleder meg veldig nå, sier Fredriksen.

Fredriksen er rett og slett så frempå at han anbefaler Blikks lesere å oppleve festivalen selv.
– Jeg må få lov til å anbefale Tromsø Arctic Pride. Det er en viktig og unik festival som det ikke finnes maken til noen andre steder i landet.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Jeg er glad i det som berører meg og det kan være veldig mye forskjellig. Det kan være klassiske kulturformer som film, teater og bøker, men også rare kulturelle opplevelser i hverdagen, som når to fremmede sitter på bussen og ler av noe. Folkekultur er også kultur.

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Det er alle kulturformer som har en egen tvist ved seg som handler om mangfold og annerledeshet.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Noe av det største var da jeg var og så teaterstykket basert på romanen Av måneskinn gror det ingenting på Det norske teatret. Å oppleve tradisjonelt japansk kabuki-teater har også vært stort. Så er det noen filmer som omtrent har blåst meg bort, som for eksempel Querelle og What’s Eating Gilbert Grape.

– Og din verste?
– Der ska jeg være veldig forsiktig med hva jeg sier. Jeg velger å svare blankt.