Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I takt med suksess og rekordoppmøte på Regnbuedagene i Bergen utvides nå festivalen med egen Pride Park.

Etter flere års vekst, tar Regnbuedagene i Bergen det store skrittet og arrangerer Pride Park i Skostredet i Bergen sentrum.
– Pride Park er en oppgradering av festivalen – og det er en oppgradering vi trenger nå som vi har søkt om å få arrangere EuroPride i 2020, sier festivalsjef Joakim Aadland i en kommentar til Blikk Nett.

Skostredet og området rundt ligger midt i Bergen sentrum og har tidligere vært brukt av festivaler som Bergen Ølfestival og Nattjazz. Hovedinngangen til Pride Park vil ligge vis-à-vis inngangen til Litteraturhuset og området utstyres med 2 scener, barer, matservering og stands.
– Dette vil være festivalens største arrangement noen gang, sier Aadland og legger til at en egen Pride Park var en naturlig utvidelse av festivalen.

– I takt med økende publikumstall, så er Pride Park perfekt. Det hadde ikke hjulpet med noen ekstra fester eller foredrag. Vi må tenke større – og spesielt med tanke på søknaden vi har inne om å få arrangere EuroPride.

Pride Park åpner portene torsdag 8. juni og har åpent til og med lørdag 10. juni. Programmet for parken er ikke klart, men det blir musikk, artister og djs, samt stands med foreninger, organisasjoner og politiske partier.

Pride Park i Bergen legger seg tett opp mot modellen som brukes under Oslo Pride, hvilket innebærer gratis inngang.
– I utgangspunktet er det ikke økonomisk smart å gå for den åpne modellen. Det koster mye penger, men vi har likevel valgt at Pride Park skal være åpent for alle og ha gratis inngang. Grunnen til det er at det skal være mulig å feire Pride uten å måtte betale store summer. Det er for eksempel mange unge skeive som verken har mye penger eller er gamle nok til å delta på de andre arrangementene under Regnbuedagene i Bergen. I Pride Park er de velkommen før kl. 20, sier Aadland til Blikk Nett.

Et annet moment er folkeopplysning.
– Med en åpen Pride Park får alle mulighet til å tilegne seg informasjon og å delta i skeiv kultur. Pride Park er en fin arena å presentere skeiv kultur og politikk på, både til skeive og streite, avslutter Joakim Aadland.

Mer info om festivalen finner du her: bergenpride.no