Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Sex mellom kvinner er ofte et tema som det snakkes mest om i det lukkede rom, sier FRI-sentralstyremedlem og debattordstyrer Bente Jørgensen.

Finnes egentlig «lesbisk sengedød», eller er det noe alle par opplever uavhengig av hvem de er sammen med? Hva er det damer som ligger med hverandre ikke snakker om? Hva snakker de altfor mye om? Hva er tabuer? Når er det man kan si man faktisk har sex? Holder det med en finger innunder buksa, eller må man klaske diverse rundt i Evas drakt?

Dette og mer til kommer til å bli diskutert når FRI arrangerer kvinnesexdebatt på Uhørt tirsdag den 21. februar. I debattpanelet sitter sexinspirator Cecilie Kjensli, Skeiv Ungdom-leder Pernille Sivertsen, feminist og RadiOrakel-programleder Monica Aasen og journalist Lene Wikander. Ordstyrer for kvelden er Bente Jørgensen, sentralstyremedlem i FRI og mangeårig lesbisk.

Lukkede fora
Sex mellom kvinner snakkes det forbausende lite åpent om. Det skjer gjerne på vorspiel og i andre lukkede fora, forteller Bente Jørgensen.
– Vi ønsker å løfte frem tematikken. Nå er det 15 år siden forrige skikkelige kvinnesexdebatt, og det har også vært veldig mange mannedebatter den siste tiden, så er det på tide at damene får sitt, sier hun.

Jørgensen satt selv i debattpanelet i den forrige kvinnesexdebatten i 2002 og har vært aktiv innen skeiv politikk og på den skeive utelivsarenaen de siste 15 årene. Ifølge Jørgensen har mye endret seg siden den gang.
– Jeg mener at det har skjedd en del endringer, spesielt med tanke på sexleketøy, porno og forholdskonstellasjoner. Jeg tror heller ikke at vi ser på den «lesbiske sengedøden» på samme måte som i 2002. Men igjen, dette er min subjektive oppfatning, og det kan hende at andre tenker annerledes. Jeg sitter ikke på fasiten, sier Jørgensen.

Frisk debatt med frittalende paneldeltakere
– Den store kvinnesexdebatten er for alle seksuelt aktive skapninger og andre nysgjerrige, de som er i forhold, og til og med streite som ikke «skjønner bæret», forteller Jørgensen.

Ordstyreren ser frem til en frisk debatt med frittalende paneldeltakere, få fremmedord og stor takhøyde.
– Debatten kommer til å være herlig fri for fagspråk, og du trenger ikke å være engasjert i politikk for å forstå hva det prates om, sier hun.

Nøyaktig hva damer som ligger med hverandre ikke snakker om, er noe Jørgensen håper paneldeltakerne kommer til å gå dypere inn i.
– Det er det jeg lurer på også, og det er nettopp derfor vi arrangerer denne debatten. Personlig tror jeg at vi fortsatt prater lite om hvor lite sex vi har, og så har vi en merkelig forventning om at sex alltid skal være «mindblowing» hver gang. Jeg tenker i alle fall at det ikke alltid kan være stearinlys og strap-on og glidemiddel i mente hver bidige gang man har sex, sier Jørgensen.

Skeiv debatt: Den store kvinnesexdebatten, tirsdag 21. februar, kl. 18, Uhørt, Roggata 11, Strøget, Oslo. Mer info: Skeiv debatt: Den store kvinnesexdebatten