Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Med artister som Bianca Del Rio, Bob the Draq Queen, Vivacious, Karin Park, Izabell og Bow to Each Other skal Regnbuedagene i Bergen skape tidenes største pridefestival i juni.


Årets festival er også en sterk søknad om å få arrangere EuroPride i 2020.
Det er ingen tvil om at den en gang lille vestlandsfestivalen nå har vokst til å bli en viktig kulturaktør i Norges nest største by, og med EuroPride i sikte satser Regnbuedagene i Bergen og FRI Bergen og Hordaland større enn noen gang.
– Årets festival blir større enn noensinne, og vi er utrolig stolte av programmet vi nå presenterer, sier festivalsjef Joakim Aadland.

Stjernespekket Pride Park
Årets største nyhet er trolig at festivalen i år vil arrangere Pride Park. Med artister som Karin Park, Izabell og Bow To Each Other håper festivalen at Pride Park vil trekke et helt nytt publikum.
– Pride Park har vært et mål i flere år, men det er først nå vi ser at vi har mulighet til å gjennomføre det. På lik linje med vår søsterfestival Oslo Pride ønsker vi at Pride Park skal bli en sentral kulturarena i byen, og være et lavterskeltilbud som alle føler de kan ta del i, sier Aadland.

Parken vil finne sted ved Østre Skostredet, hvor blant annet Bergen Ølfestival har blitt arrangert med stor suksess. For dem som ikke er kjent i vestlandshovedstaden er dette et sjarmerende område omgitt av vintage-butikker og nisje-kafeer.

Parken vil åpne tidlig torsdag 8. juni og vare til lørdag 10. juni, og Aadland forteller at den i løpet av disse tre dagene vil fylles med et yrende folkeliv, konserter, show og andre kulturelle aktiviteter. Festivalsjefen håper nærmere 20 000 personer vil ta turen innom parken i løpet av de tre dagene den er åpen.
– Det vil også være mulig å kjøpe seg noe godt å spise og drikke, og om kvelden kan vi friste med både barer og klubbstemning. Av djs har vi blant annet Vivacious, kjent fra RuPaul’s Drag Race sesong 6.

Dobbel dose drag
Når Regnbuedagene avsluttes 10. juni er det den tradisjonsrike festen Regnbuenatt som skal sørge for en verdig avslutning festivalen.

Den verdensberømte dragdronningen Bianca Del Rio vender i år tilbake til Regnbuenatt, men ikke alene. Med seg på scenen har hun vinneren av RuPaul’s Drag Race sesong 8: Bob the Drag Queen.
– Bianca Del Rio hadde et forrykende show i fjor, som var utsolgt lenge før festivalen. Vi er derfor veldig glad for at Del Rio nå vender tilbake, og har med seg Bob the Drag Queen som var en seerfavoritt i sesong 8 av realityshowet, sier Aadland.

Det er ikke bare de to dragdronningene som skal ta denne kvelden med storm. Bak spakene denne kvelden står The G-Team fra Amsterdam. DJ-duoen er blant av de hotteste i Amsterdam, og har tidligere varmet opp for artister som Jessie J, Kesha, Scissor Sisters, Mika og Adam Lambert. Billetten vil bli lagt ut for salg mandag 27. mars.

Mer info: bergenpride.no