Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Sosialantropolog og FRI-prosjektleder Monica Bothner skal feire kvinnedagen med å gå i tog, samtidig som hun også skal spille konsert på SO.
– Det blir en trippelkonsert med Maia Jern, Koyote og JoVix, hvor jeg spiller gitar. Dørene åpner klokka 19 og første konsert starter klokka 20. Velkommen til SO etter toget, det er  førstekvinn til mølla, sier Monica Bothner til Blikk nett.

Monica Bothner anbefaler arrangementet Skeiv litteratur på Blå tirsdag den 7. mars.
– Arrangementet er et samarbeid mellom Litteratur på Blå og FRI Oslo og Akershus. Det blir spennende å høre mer om skeiv litteratur med tanke på samfunnsutvikling, økte rettigheter og synlighet, sier Bothner.

Forfatterne Ylva Wærenskjold, Gerd Brantenberg og Kristofer Folkhammar skal sammen snakke om hvorvidt det finnes en skeiv litteratur.
Skiller den skeive litteraturen seg i så fall fra andre tekster? Er litteratur skeiv hvis den handler om folk som bryter med normer for kjønn og seksualitet, eller sier begrepet noe om tekstens form? Er det et fruktbart begrep, eller er det heller en ulempe å bli plassert på hylla for skeiv litteratur? Dette er noen av spørsmålene som vil bli tatt opp under arrangementet.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Jeg går oftest på konserter, men teater er også høyt på lista.

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Det er ikke lett å definere. Kultur er sanser og følelser i et kulturuttrykk og sånn sett er alt skeivt i min verden.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
Det er mye å velge mellom, men PJ Harvey-konserten på Øyafestivalen i fjor var suveren.

– Og din verste?
– Hehe. Har ikke blitt traumatisert nok til å ville henge ut noen …