Tok opp homomobbing på Oslo Symposium

Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Før helgen kom det kritikk mot politikere som hadde meldt sin deltagelse på Oslo Symposium. Både Sylvi Listhaug (FrP), Knut Arild Hareide (Krf) og Torbjørn Røe Isaksen (H) har stått på talestolen på den kristne verdikonservative konferansen i Oslo Kongressenter i helgen.

FRI-leder Ingvild Endestad var i et intervju med Blikk Nett kritisk til at undervisningsminister Torbjørn Røe Isaksen deltar, og forventet at han i det minste ville utfordre ideene til deltagerne på Oslo Symposium.

 I sin tale til forsamlingen fredag 3. mars tok Røe Isaksen opp mobbing i skolen.
«Det er mange grunner til at folk blir mobbet i skolen. Jeg har lyst å nevne for dere et av de vanligste skjellsordene i norsk skole, og det er «homo». Man blir kalt «homo» og man bruker «homo» som skjellsord. Der har vi, Kristen-Norge et felles ansvar,» sa Røe Isaksen og fortsatte.

«Og vi kan være enige om, mener jeg, én helt avgjørende ting. At i norsk skole skal det være sånn, at uavhengig av hvem foreldrene dine er, uavhengig av hva slags hudfarge du har, uavhengig av hva slags gud du tror på og uavhengig av hva slags kjærlighetsliv du har, så skal barn og unge aldri møte hets. Aldri møte trakassering, men føle seg trygge i den norske skolen,» sa Røe Isaksen til applaus fra salen på Oslo Symposium.

Ros fra FRI og Åpne Høyre
FRI-leder Endestad er positiv til at Kunnskapsminister Røe Isaksen benyttet anledningen til å snakke om lhbt-tema.
– Det er ikke det å delta som er problemet. Men hvis man ukritisk deltar uten å melde et annet syn overfor en forsamling som er så tydelige på sine negative holdninger til lhbt-personer, så er det problematisk. Derfor er jeg veldig positiv til at Kunnskapsministeren løftet lhbt-tematikk på Oslo Symposium,» sier Endestad til Blikk Nett.

Åpne Høyres leder Helge Ytterøy L’orange sier i en kommentar til Blikk Nett at han var skeptisk til Røe Isaksens deltagelse på Oslo Symposium.
– Jeg er derfor veldig glad for at han brukte den muligheten til å ta opp lhbt-mobbing i skolen. Og ikke minst at han var så tydelig på at alle har rett til å føle seg trygge i skolen. Det er et viktig budskap som den type forsamling Oslo Symposium tiltrekker seg har godt av å høre, sier Ytterøy L’orange.

Lederen i Åpne Høyre roser Røe Isaksen for å snakke til meningsmotstandere.
– Han hadde et veldig godt poeng når han sa at kjernen i et demokrati, er å møte sine meningsmotstandere og at man tør å debattere. Kunnskapsministeren gjorde en god jobb, sier Helge Ytterøy L’orange til Blikk Nett.