Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

På den internasjonale kvinnedagen i Oslo kan du danse, poge eller lytte til skeive musikalske godbiter etter 8. mars-toget både på Sentralen, So og Cosmopolite.

Ladyfest på Sentralen
I år inviterer Ladyfest i samarbeid med Femme Brutal og Konsertforeninga til storstilt party på Sentralen i Oslo. Her spiller bandet Intetskjønn som slår hardt med sin queercore og låter som «Kuk og Fitte», «Patriarkatet» og «Han Hun Det».

Awesomnia spiller også på Sentralen. Hiphoperne som kicka ass i Pride Park i fjor, lanserer til og med sin sin første singel, «Spytter», på Ladyfest denne kvelden. Trioen består av Lotus (Maria Karlsen), australske Nick «Snatch» Hatch og den menneskelige beatboxen Beatur fra Island.

Ladyfest, Sentralen, onsdag 8. mars, kl. 19.30 , Øvre Slottsgate 3, Oslo. Mer info: Ladyfest.no

So Live
Ta også turen innom So Live og hør på JoVix, Koyote og Maia Jern. Blant nydelige popmelodier i utypiske varianter, dempet, men fulle av energi – der finner vi Oslo-bandet JoVix. Marte Vike Arnesen (vokal/gitar), Monica Bothner (elgitar/kor), Taran Greni (bass/kor) og Maria Orieta (trommer/kor) spiller garantert singlene «Adele» og «Wine» på So Live denne kvelden.

Koyote (Ellen Koyote) er queer singer/songwriter som på Facebook presenterer seg seg slik: «S/he writes serious and silly songs, stories and poems about life, love, sex, death and the occasional, accidental encounters with dogshit that happen to the best of us.»

Maia Jern skriver små søte viser om kjønn, sex, feminisme, kjærlighet og død og mener på fullt alvor at ukulelen kan redde verden.

So Live, onsdag 8. mars, kl. 20, Arbeidergata 2, Oslo. Mer info: So på Facebook

 

SheBop på Cosmopolite
Liker du storbandsjangeren bedre, kan du få danselysten tilfredsstilt på Cosmopolite, der kvinnestorbandet SheBop Big Band slipper sin første plate.

På 8. mars serverer de klassiske swinglåter, latinamerikanske rytmer, funk og soul av både kjente komponister og låter skrevet og arrangert i egne rekker. Med vokalist Ingrid Thomassen på laget og Beate Elstad som dirigent, lover SheBop en «brennhet og fyrrig aften».

SheBop, Cosmopolite, onsdag 8. mars kl. 19, Vogts g. 64, Oslo. Mer info: cosmopolite.no

8. mars i Melahuset

Melahuset ønsker velkommen til feiring av 8. mars og har invitert et knippe artister til sammenkomst. Anneli Drecker, Mira Craig og Jeaninne Masika Lukusa fremfører musikk og poesi, mens Hannah Wozene Kvam leder publikum gjennom kvelden. Arrangementet er gratis.

8. mars i Melahuset, onsdag 8. mars kl. 20, Mariboes gate 8, Oslo