Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Monica Aasen (29) satte standarden under årets store lesbesex-debatt på Uhørt den 21. februar da hun fortalte om googlingen av ordet lesbesex i forkant av debatten.

«Det første som kom opp var en artikkel med psykolog Peder Kjøs som svarte på spørsmål om hvordan lesber har sex. En hvit, privilegert cismann som forteller om hvordan kvinner har sex med kvinner. Det siste jeg trenger er at Peder Kjøs skal definere hva min eventuelle sex er», sa Monica Aasen innledningsvis under debatten.

Monica Aasen anbefaler filmen «Moonlight.»
– Jeg elsker film, og er en sucker for store kjærlighetsdramaer.
«Moonlight» viser liv som er komplekse, og det med karakterer som ofte blir fremstilt som ensidige med typiske og forventede holdninger, som for eksempel skeive.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Jeg er mest glad i opplevelser som gir meg noe, en følelse, innsikt eller spørsmål, og selvfølgelig alt som er dramatisk og skarpt. Kanskje er politisk satirisk rockeopera stappfullt av skeivinger kulturopplevelsen som er min favoritt? Håper noen lager det snart.

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Hva som er skeiv kultur varierer etter hvordan vi skeivinger faktisk gjør kultur, det kan jo være så mangt, men for meg er den skeive historien en stor del av den skeive kulturen, og da blir jo høydepunktet selvsagt Oslo Pride. Feiringen av både historisk kultur, nåtidens kultur og debatter om ukultur, perfekt blanding! PS. Vi bør ikke ta skeiv kultur for gitt, det trengs mange frivillige hvert eneste år for å gjennomføre den skeiveste uka i året.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Min beste kulturopplevelse håper jeg er alle de som kommer, alle de briljante filmene, musikken, poesien og de hardtslående og kritiske tekstene. Hvis det er en ting jeg kjenner på akkurat nå, så er det at den politiske situasjonen i verden gjør meg forbanna, og som med mange andre får jeg et behov for å si fra om at, nei, «don’t fucking grab me by the pussy!» Sånt blir det flott kunst og kultur av. Mens man venter kan man jo strømme alt av Amy Schumer…

– Og din verste?
– Som hardbarka blodfeminist er det jævlig å innse hvordan ukultur ekskluderer transfolk og spesielt transkvinner. Jeg blir trist og sint av at dette skjer i min feministiske kultur, som henger veldig sammen med min skeive kultur, og sånn tror jeg mange har det. Jeg vet at mange ikke følte seg velkommen i årets 8.mars-tog, og en slik ukultur, det er den verste ukulturen. Sånn ellers, i tillegg til å mislike trans-ekskluderende feminisme så kan jeg ikke fordra frijazz og har problemer med Gustav Mahler, men han var misogynist uansett.