Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

De første kvalifikasjonsrundene i Bergen sparket i gang Parodi Grand Prix forrige helg. På fredag står Oslo for tur med tidligere Melodi Grand Prix-deltakere.

Flere rutinerte PGP-deltakere konkurrerte på fredag, men likevel gikk to debutanter av med seieren. Duoen Marerutt fra Voss parodierte den norske vinnersangen «Nocturne» fra 1995 og sikret seg finalebillett sammen med Roy Vorland som tok andreplassen med «Lothe», det sveitsiske Eurovision-bidraget i 1982.

En lang rekke debutanter stilte på lørdagens kvalikrunde, og tidligere PGP-vinner Marius Emanuel Ulvesæter Nilsen og kompis Rune Nathaniel Stjerngaard kunne gå seirende ut. De sang «For Makedonia», en parodi på det makedonske 2015-bidraget i ESC.

Fra MGP til PGP
To av årets PGP-deltakere har tidligere deltatt i MGP: Ella og Miriam fra InFusion konkurrerte i år og Hungry Hearts deltok i MGP i fjor. Hungry Hearts stiller med Frankrikes vinnermelodi fra 1977, «L’oiseau et l’enfant».

De møter i kvaliken blant andre tidligere PGP-vinner Svein Fuglestad, som stiller sammen med Yngve Marcussen og synger «Hallelu-JA», en parodi på den israelske vinnersangen «Halleluja» fra 1979.
–Låta er ganske aktuell og en kommentar til ekteskapsloven og late bloomers i kirken som endret standpunkt. Vi har laget ny tekst til sangen, og det skjer en utvikling i teksten. Jeg jobber med musikk, så jeg synes det er gøy å få leke meg litt, forteller Svein Fuglestad, som vant sammen med Geir Lillejord (Berit Bislett) i 2008 for melodien «Mohasari», en parodi på «Matahari».

Fuglestad stiller i år i fullt prestekostyme sammen med Yngve Marcussen.
–Vi kastet oss ut i det og har fått hjelp av Jens Martin Hartvedt Arvesen fra draggruppa Princessilicious til kostymene. Det er syv år siden sist jeg deltok, så jeg gleder meg.

–Håper dere på finaleplass?
–Det hadde vært flott, men målet er å ha det morsomt. Og så har PGP mange gode bidrag i år. Jeg synes det er gøy at Hungry Hearts konkurrerer.

Lene Wikander blir kveldens vertinne på César bar og café. En jury bestående av blant andre flere tidligere Melodi Grand Prix-deltakere vil sammen med en publikumsavstemning avgjøre hvilke to innslag som går videre til den nasjonale finalen på Ole Bull Scene i Bergen lørdag 20. mai.

Her er fredagens line-up:
1. Fru Burkey – «Gratulerer» («Congratulations», Island 2006)
2. Totta & The Lord – «Kom ut som en stjärna» (Sverige 2016)
3. Eegii – «A million voices» (Russland 2015)
4. Ole Magnus – «Jasså Maria» («Yassou Maria», Hellas 2007)
5. The Brethren Brothers – «Hallelu-JA» («Halleluja», Israel 1979)
6. The Hungry Hearts – «L’oiseau et l’enfant» (Frankrike 1977)

Mer info: Parodi Grand Prix Kvalifiseringsrunde Oslo