Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Lørdag 10. juni arrangerer Homolobbyen rosa piknik på Sølfastøya i Drammen, «helt tilfeldigvis» 35 meter unna lokalene til den kristne TV-kanalen Visjon Norge.

Lederen for «den militante fløyen» i Homolobbyen, pasifisten Arild Balog, sier arrangementet handler om å stå uredd frem for det skeive fellesskapet.
– Homolobbyen ble til som et tilsvar mot nynazistene i Frihetskamp som ser på den skeive rørsla som «kulturmarxismens forlengede arm.» Prosjektet Homolobbyen er i utgangspunktet satirisk, men det har et seriøst mål, og det er å stå åpent sammen for å vise frem mangfoldet i samfunnet vårt, sier Arild Balog til Blikk nett.

Heterogen gruppe
Homolobbyen er en heterogen gruppe som består av både homofile, skeive, poly, BDSM-ere, streite og kjønn i alle former og fasetter, forteller Balog. Lobbyen er tuftet på Pride-tankegangen om å stå uredd frem med sin eksistens.
– Det primære med pikniken er å være sosial, komme seg ut og vise fingeren til de som er imot mangfold. Vi satser på grilling og forhåpentligvis også et «rosa runemagiritual» med mål om å mane frem 666 skeive ånder og spre dem utover det ganske land, sier han og legger til at arrangementet også er en fredelig protest mot kristenfundamentalistiske og nynazistiske tendenser i samtiden.

– Så lenge folk aksepterer at ting som er greit er greit, har vi et åpent og tolerant samfunn. Men dessverre er det folk der ute som bruker religion til å undertrykke andre, og det er ikke greit, sier han.

Åpent event
Eventet «Pink Picnic» ligger åpent på Facebook og alle kan melde seg på. Ingen skal tvinges til noe, men ønsket kleskode fra arrangørens side er rosa skjorte og sort underdel.
– Her skal det homses, lesbes, transes og perverteres, innenfor reglene for offentlig anstendighet selvfølgelig.

Balog håper å se en flott heterogen blomsterbukett i Drammen den 10. juni.
– Jo flere samlingspunkter for mangfold, desto bedre. Samfunnet vårt trenger større takhøyde og det får vi ved å synliggjøre mangfoldet, sier han.

Mer info: Pink picnic