Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I sommer skal Gunhild Ramsay Kristoffersen og Megan Kovacs i studio med ferske opptak av knirkesnø og nordlys fra Svalbard, samt spille på Regnbuedagene i Bergen i juni. Men først er det konsert på Indieseksuell i Oslo.

Gunhild Ramsay Kristoffersen og Megan Kovacs i Bow To Each Other har stått på i et forrykende tempo i flere år. I fjor fikk de Spellemannsprisen for årets popgruppe. Men med hver sin jobb ved siden av popkarrieren klarte det kreative ekteparet ikke å hente seg inn igjen. Løsningen ble en tomåneders time-out på Svalbard. Duoen ble enormt betatt av øya da de spilte på Polarjazz sammen med Susanne Sundfør i fjor.

En snau uke etter returen til Oslo, henger Blikk med Bow To Each Other på Godt Brød på Grünerløkka. Gunhild og Megan er proppfulle av inntrykk og inspirasjon etter oppholdet på magiske Svalbard.
– Lyset og mørket er fantastisk. Øya er så rar og øde, på verdens utkant. Som om vi var på en annen planet, forteller Gunhild oppglødd.
– En hvalross fulgte etter oss mens vi satt i en båt, og vi ble nesten tatt av et snøskred. Alt var så skjørt. Det var overveldende på en god måte, skyter Megan inn.

Hun er fra Toronto og er vant til snø og kulde, men hadde angst for isbjørn. På Svalbard advarte lokalbefolkningen paret mot kuldefaren, mens isbjørn var det ikke spor av.
– Vi oppholdt oss en god del ute i kulden, det var så vakkert. Jeg må vise deg et bilde av øyenvippene mine som frøs til is, sier Gunhild, mens hun blar igjennom mobilbilder.

En close-up av tjukke, hvite øyevipper etterfølges kjapt av et snapshot av hvalrossen.
– Nei, nå må jeg stoppe, jeg har 500 bilder …

Politikk og musikk
Duoen har aldri lagt skjul på at de er et par, og håper at de kan være forbilder. I forbindelse med Oslo Pride i 2015 ga Bow To Each Other ut singelen «Strobe Lights», ei låt med et tydelig lhbt-budskap: «If you crush our hearts and bodies/It will erupt us like volcanoes/A blinding, warm love that overcomes.»

Ekteparet bruker gjerne musikken sin til å sette fingeren på politiske saker og menneskerettigheter. På låta «Strobe Lights» sang de ut mot Russlands homopropagandalov. I «Where Is Your Heart?» mot uviljen til å hjelpe mennesker på flukt.

Duoen spiller på Indieseksuell på Revolver i Oslo natt til 1. mai og har spilt flere ganger under Oslo Pride. Hvis alt går etter planen, spilles det nye albumet inn i sommer og kommer ut neste år, fullt av vinterlyder fra Svalbard. Men først skal de for andre gang opptre på Regnbuedagene i Bergen i juni.
– Vi gleder oss veldig til å komme tilbake til Regnbuedagene. Sist gang fikk vi ikke så mye med oss utenom å spille konsert selv, så denne gangen håper vi å ha mulighet til å delta litt mer.

Les stort intervju med Bow To Each Other i Blikks mai-utgave, i salg fra 4. mai.

Indieseksuell vender hjem
Det er første gang Bow To Each Other står på scenen på Indieseksuell på Revolver. Men Gunhild og Megan har vært deejays på klubben tidligere.

Indieseksuell har i snart syv år sørget for at det skeive miljøet har kunnet danse til vindskeiv indiepop og queer electronika. Fra starten i Oslo har klubben også sørget for etterlengtet anti-grand-prix-dansing i andre byer i Norge, fra Trondheim til bergen og helt til Tromsø.

Revolver i Møllergata var fødestedet, mens så la Indieseksuell ut på vandring i Oslo og har de siste årene holdt hus på Internasjonalen. Men natt til 1. mai vender Indieseksuell tilbake til Revolver.

Etter konserten med Bow To Each Other sørger Indieseksuells egne djs Øyvind Rones og
Paulo Velasquez for revolusjonerende rytmer og skeive toner. Indieseksuells motto for natta er: «Det er fullstendig lov til å danse som om det var 2010 igjen!»

Indieseksuell, søndag 30. april, kl. 22, kr. 100, aldersgrense 20 år. Revolver, Møllergata 32.