Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Fremskrittspartiets landsmøte vedtok i dag en uttalelse om situasjonen i Tsjetsjenia. Forslagsstiller var Rogaland Frp og i uttalelsen heter det:

«Norge fordømmer bortføring, tortur og drap av homofile.
Æresdrap er utbredt i Tsjetsjenia og sikkerheten til alle som er, eller antas å være, homofile, bifile, lesbiske eller transpersoner er i fare.
Fremskrittspartiet fordømmer slike handlinger og krever at Norge må oppfordre myndigheter til å gjøre det som står i deres makt for å beskytte alle som forfølges på grunnlag av deres seksuelle orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.»

– Dette er også en generell uttalelse som sier at all bortføring, tortur og drap på homofile ikke kan aksepteres, sier Bjørn-Kristian Svendsrud, formann i Fremskrittspartiets Ungdom.

Uttalelsen er også en klar oppfordring til norske myndigheter.
– Ja, Fremskrittspartiet mener norske myndigheter må stille krav til myndigheter i land hvor dette foregår, sier Svendsrud til Blikk Nett og legger til at han er glad for at landsmøtet stilte seg enstemmig bak uttalelsen.

– Og så kan man jo selvsagt spørre seg hvor viktig det er at landsmøtet til et politisk parti vedtar en slik uttalelse. Jeg er i hvert fall veldig glad for at Fremskrittspartiet valgte å gjøre dette, spesielt på grunn av situasjonen i Tsjetsjenia akkurat nå. Det vi har hørt er grotesk og mennesker utsettes for grusomme handlinger.

De siste ukene har det kommet kritikk mot norske myndigheter for manglende engasjement og organisasjoner som FRI, Den norske Helsingforskomité og Amnesty International Norge har etterlyst aktiv handling fra utenriksminister Børge Brende.
– Jeg forventer at Norge bruker de diplomatiske virkemidlene vi har til rådighet, slik at det blir en slutt på disse grusomme handlingene i Tsjetsjenia. Jeg skal ikke fortelle myndighetene hva de skal gjøre, men noe må gjøres – det er helt åpenbart, sier FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud.