Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Lørdag 27. mai var det demonstranter tilstede utenfor Eldorado Bokandel fra tidlig morgenen til ettermiddag for å vise motstand mot en konferanse hvor Martin Sellner, talsmann for Identitäre Bewegung i Østerrike, var invitert. Demonstrasjonen var et resultat av Sellners og den identitære bevegelsens ekstreme holdninger.

Antallet demonstranter toppet seg rundt kl. 15.30 hvor rundt regnet 150 motdemonstranter viste sin avsky mot hatprat og høyreekstremisme.

Martin Sellner var invitert til Oslo og Eldorado Bokhandel av nettsiden Ekte Nyheter, som lørdag 27. mai arrangerte konferansen «Den nye politiske virkeligheten.» Sellner er invitert for å snakke om «Europeisk identitet.»

Motdemonstrasjonen gikk rolig for seg og det store antallet politibetjenter viste seg å være overflødige.
– Det er flott å se at så mange stiller opp utenfor Eldorado Bohandel i dag for å vise at vi ikke synes høyreekstremisme er greit. Vi skal ikke tolerere hatprat eller at ekstremister setter våre liv og vår identitet i fare, sier Yonas Bennour, nestleder i Oslo Pride til Blikk Nett.

Motdemonstrasjonen strakk seg over mange timer denne lørdagen og var et resultat av mobilisering fra en rekke ulike grupperinger. Skeiv Verden var representer i demonstrasjonen. Det samme var FRI Oslo og Akershus.
– Dagens motdemonstrasjon viser hvor viktig denne saken er for folk. Det er noe som engasjerer og oppmøtet i dag er en bekreftelse på at vi må møte høyreekstrem ideologi med motstand, sier Hans Heen Sikkeland, leder av FRI Oslo og Akershus.

f.v. Leder av FRI OA Hans Heen Sikkeland, Pride House-ansvarlig Timothy Szlachetko og Yonas Bennour, nestleder i Oslo Pride. Foto: Reidar Engesbak,

Men om Pride House under Oslo Pride i juni fortsatt skal arrangeres på Eldorado Bokhandel er uvisst. Motdemonstrasjonen til tross, så opplever FRI Oslo og Akershus og Oslo Pride at Eldorado Bokhandel er lydhøre overfor kritikken de har fått de siste dagene.
– Dialogen er god. Vi jobber videre med saken og ser fram til nye samtaler neste uke. Da håper vi at Eldorado vil ta en ny runde på hvordan de vektlegger sine egne prinsipper, sier Hans Heen Sikkeland.