Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, Den norske Helsingforskomité og Amnesty International Norge organiserer ny frihetsmarkering utenfor Russlands ambassade i Oslo fredag 2. juni kl. 8.30.

FRI, Den norske Helsingforskomité og Amnesty International Norge inviterer alle som står i solidaritet med aktivister i Russland, og som krever en rask, grundig og uavhengig etterforskning av overgrepene mot homofile og antatt homofile menn i Tsjetsjenia, og truslene mot journalister og andre som avslører overgrepene.

Organisasjonene krever at russiske myndigheter etterforsker påstandene om vold, drap og arrestasjoner av tsjetsjenske menn, og stiller gjerningspersonene til ansvar for sine handlinger gjennom en rettferdig rettsprosess. At russiske myndigheter etterforsker trusler mot journalister og sikrer for deres beskyttelse, samt stopper overdreven maktbruk mot fredelige demonstranter og menneskerettighetsaktivister, i tråd med Russlands internasjonale forpliktelser for vern av ytrings- og forsamlingsfrihet.

Markering utenfor Russlands ambassade, fredag 2. juni, kl. 08.30, Drammensveien 74, Oslo. Mer info: Markering utenfor Russlands ambassade

Oppdatering fra Russland
Journalist Igor Iasine, som også er aktiv i den russiske lhbt-organisasjonen Rainbow Association, har sammen med Change.org startet en kampanje for å få russiske myndigheter til å etterforske overgrepene, arrestasjonene og drapene på skeive menn i Tsjetsjenia. Mandag 29. mai publiserte Iasine en oppdatering på change.org: