Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Det blåser en kald og homofob vind over verden i disse tider. Heldigvis har duoen Hard Ton har gitt oss vår nye kampsang: «Queer Nation».

Duoen har sine røtter i Italia og består av vokalist Massimo «Max» Bestasi og produsent Mauro Copeta. Etter en rekke utgivelser på forskjellige plateselskap slapp duoen omsider debutalbumet «Party Hard Ton» i midten av mai på Luv Shack Records. Albumet er et festskriv til queerkultur.
– «Party Hard Ton» er en oppsummering av hva vi som duo er: en del hard festing og store deler tyngde, både musikalsk og queerpolitisk, sier Mauro Copeta til Blikk.

– Det føles veldig voksent å gi ut et album. Vi har bare gitt ut singler og EP-er tidligere – og «Party Hard Ton» er et album vi har jobbet med i mange år nå. Det er en drøm å endelig få gitt det ut.

Skeive venner
Albumet kan skilte med en rekke gjesteartister og samarbeidspartnere, som queerikonet Jonny Woo fra London, og queerartisten Adriano Canzian.
– Adriano er en gammel venn av oss, og han er med på låta «Be My Spell», albumets eneste ballade. Vi har også prosjektet Fool’s Stone sammen med Adriano og Gaia Brigida. Jonny Woo er med på låta «Stumbling», forteller Copeta.

Singelen «Queer Nation» fra albumet er en oppramsing av queerikoner og idoler – både skeive og streite.
– Queer er så mye mer enn bare homo. Queer er en holdning og en måte å leve livet på, utenfor normen. Det streite homomiljøet er ganske normativt, og det er ikke der vi har det største publikummet vårt fra. Vi trives best når det er masse queers foran scenen.

– For Hard Ton er det viktig å løfte fram ikonene som har inspirert oss, fra Pierre et Gilles og Tom of Finland, til Amanda Lepore og Vivienne Westwood. Sånn sett er låta en hyllest til kreative folk vi liker.

Heavy Queer Metal
Hard Ton er satt sammen av to ytterligheter. Mauro har bakgrunn i elektronisk musikk, både som produsent og dj. Max var vokalist i heavy metal-band i mange år. De fant tonen på en nettside for menn som liker hårete menn i 2008. Men de møttes først ansikt til ansikt på en fest i 2009 – og over et ukjent antall flasker med kirsebærvin utvekslet de håp og drømmer.

Drømmene inneholdt alt fra referanser som Giorgio Moroder, Patrick Cowley og Bobby O. til nyere elektronisk musikk som Chelonis R. Jones, Khan, Justus Koehncke, men også heavy metal-ikoner som Rob Halford og Geoff Tate.
– Jeg forstår meg ikke på heavy metal-musikk! Drømmen til Max er å få et heavy metal band til å spille Hard Ton-låter, sier Copeta.

Hard Ton har satt sammen et splitter nytt show som de tar med til Oslo Pride og Skeiv Natt på Rockefeller lørdag 1. juli.
– Showet er selvsagt inspirert av albumet vårt, og jeg kan love at det blir glitter, party og ekstravaganza.

Årets Skeiv Natt under Oslo Pride går av stabelen lørdag 1. juli og er produsert av Det Gode Selskab i samarbeid med Glitterfitter. Det blir hele tre avdelinger denne natta:

ROCKEFELLER:
• Hard Ton
• Dj Deadswan (Iconoclastic)
• Tod Louie & Solaris (Det Gode Selskab)
• GlitterFitter (Danse show)
• Meraki (Vogue-show)

JOHN DEE:
• Ruby Empress
• Øyvind Rones (Indieseksuell/Seksuell)
• Vulvastica (Dragshow)

LEILIGHETEN (TAKET):
• Hits & Schlagerfest med dj Monsuun & Schlager Queen

Mer info: Skeiv Natt – Oslo Pride 2017

Hør og se Hard Ton «Queer Nation»