Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Navn: Paul Omar Lervåg
Alder: 28
Gjør: Samfunnsdebattant og fulltidsfrivillig

–Hva skal du gjøre i sommer?
–Planen er å slappe av etter et halvår med mye aktivisme i forbindelse med Hedningsamfunnet, Skeiv Ungdom, FRI og Sekulær Feministisk Front. Så kort og godt. Ferie fra å være en evig aktivist på barrikadene. Må lade opp, for å være klar til høsten igjen. Og det lille jeg gjør er sosiale arrangementer som grilling med Hedningsamfunnet.

–Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
–Tar en pause. Folk som kjenner meg vet at jeg er mest komfortabel med å være i full sving med et eller annet.

–Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
–Tøyen og Grønland har mange fine steder. Gamlebyen er veldig koselig, og liker spesielt Kaffebrenneriet ved Grønlandsleiret, og vi kan heller ikke glemme Postkontoret på Tøyen. Sitter rett og slett i sola med en god iskaffe. Jakter alltid på den største og beste iskaffen i byen. Mange av dem er så forferdelig små i denne byen.

–Hvilken skuespiller vil du gjerne se i en skeiv rolle?
–Chris Pratt, Chris Evans og Chris Hemsworth. Om mulig i samme film. For meg er det et: «Shut up and take my money» moment. Her snakker vi tripple Chris istedenfor xxx.

–Favoritt app på mobilen i sommer?
–Ruter Reise og Google Maps. Flyttet nylig til byen, og de er veldig kjekke for å komme seg rundt. Er fremdeles ganske ukjent med Oslo.

–Snap eller Insta?
–Instagram. Liker å spare på minner i form av bilder. Derfor blir en app der alt forsvinner ganske fort ikke like ideell. Jeg liker at ting varer.

–Hit drar jeg aldri tilbake?
–Drar aldri tilbake til Oslofjord Convention Center. Pengene går rett i kassa til Smiths Venner, og bidrar til å styrke fundamentalistisk kristendom over hele landet. Vokste opp Smiths Venner, og det er ikke sunt for unge å vokse opp der. Verken om de er unge homofile, eller om det er normativ ungdom som blir innprentet med homofobe holdninger. Syns alle ansvarlige samfunnsborgere bør sky senteret som pesten. Vet at en delfinale i MGP var der en gang, noe jeg syns var en veldig dårlig informert avgjørelse. Innen 2021 skal det bli ‘Nord-Europas største kongress- og konferanseanlegg’. Foreslår en full boikott.

–Hit drar jeg gjerne igjen?
–Litteraturhuset. De har alltid noen spennende paneldebatter og foredrag. Samt er stedet riktig så koselig, og maten skikkelig god.

–Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
–Hvem som helst kan vise fram stein og marmor, men det virkelig interessante med Norge er menneskene som bor her. Bare litt vanskelig for fremmede å bli kjent med nordmenn. Så jeg lager en fest, og inviterer en masse venner fra forskjellige miljøer, og lar gjestene møte det som gjør Norge fantastisk. Menneskene og folkesjela. Mulig jeg hadde vist dem turistattraksjoner, men da som et redskap for å møte mennesker.

–Hva vil du ikke vise frem?
–Vet ikke helt? De grelle veikroene? Alt det negative i landet er også en del av helheten. Og kan gi folk innsikt i hvilke kamper vi må kjempe. Det inkluderer tiggere, narkomane og uteliggere. Det gjelder fundamentalistene i alle retninger. Blir feil for min del å vise fram alt det positive, og skjerme dem fra alt det negative.

–Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
–Lederen for FRI Telemark. Iva Karoline Schjerven. Hun har stålkontroll på alt hun gjør, og hun kan det å planlegge store arrangementer. Klarer hun å planlegge flotte arrangementer for FRI Telemark, klarer hun å planlegge ferien min. Samt stoler jeg på smaken hennes. Hver gang hun har planlagt noe har det vært en massiv suksess.

–Du er verken homofob eller transfob, men hvilke fobier har du?
–Har en fobie for at samfunnet skal gå i feil retning. Jeg frykter alltid at de som ønsker å dra samfunnet bakover i tid, skal bli flere enn de som ønsker å dytte samfunnet framover. Selv om det noen ganger er ubegrunnet. Så er det alltids hekkende måker … Det ga meg helt noia tidligere.

–Hvilken roman ville du ha lest om igjen og hvorfor?
–«Metro 2033». Den er virkelig unik i det å undersøke hvordan gruppemekanismer fungerer. Det er som å ha hele verden i ett undergrunnsystem. Dmitry Glukhovsky kan virkelig det å fortelle gode historier om mennesker.

–Hvilken serie skal du binge i sommer?
–Tenkte jeg skulle binge tredje sesong av «Peaky Blinders». Samt gjøre meg ferdig med serier jeg ikke har hatt tid til ellers. For eksempel «Better Call Saul» og anime «Seven Deadly Sins» sesong 2. Og kanskje begynne på Free! – Iwatobi Swim Club.

–Favorittsommerlåt?
–«Get Lucky» med Daft Punk, og «Stole The Show» som en god andreplass.