Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Navn: Pål Vegard Hagesæther
Alder: 40
Gjør: Journalist i Aftenposten og forfatter av boken «Skeivt ut – reiser i homofobiens land».

–Hva skal du gjøre i sommer?
–Jeg pleier å jobbe om sommeren, og ta ferie på andre tider av året. Slik blir det også i år. Sommeren er den beste tiden å være i Oslo.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
–At jeg faktisk tar en ukes ferie. Turen går til Marseille. På den måten er jeg også sikret noen dager med sol og strandtemperatur.

–Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
–Jeg er glad i flere av stedene like ved der jeg bor, som St. Pauli biergarten i Paulus sykehjem på Grünerløkka eller Pauls Boutique på Alexander Kiellands plass. Er det tilfeldig at alle disse heter nesten det samme som meg?

–Hvilken pride har vært din beste opplevelse, og hvorfor?
–Det siste året har jeg reist til Pride-festivaler over hele verden, under arbeidet med boken «Skeivt ut». Den beste festivalen var på Jamaica. Jeg trodde det skulle være livsfarlig å holde pride der, men alle arrangementene gikk bra. De hadde blant annt sportsdag, strandparty, åpen mikrofon-kveld og avslutningsgalla i botanisk hage. Jamaicanerne er laidback og vet å sette pris på en god fest, og dancehall-musikken og dansetrinnene er helt utrolige.

–Hvilken skuespiller vil du gjerne se i en skeiv rolle?
–Trine Wiggen. Hun ble min favoritt etter «Kampen for tilværelsen», og det hadde vært spennende å se henne i en slik rolle. Alternativt Nils Ole Oftebro som skrulle, da kunne jeg ledd litt.

–Favoritt app på mobilen i sommer?
–Chess.com. Jeg er tidligere aktiv sjakkspiller, og prøver å holde ferdighetene ved like ved å spille lynsjakk. På appen kan du spille mot folk fra hele verden, og du finner alltid en motstander i løpet av sekunder.

–Snap eller Insta?
–Instagram. Jeg har begge to, men har aldri likt Snapchat. Det er noe litt for barnslig ved den og jeg liker ikke designen.

–Hit drar jeg aldri tilbake?
–St. Maarten. Presentert som et karibisk paradis. Realiteten er en ubehagelig stemning, ikke-eksisterende kollektivtransport, svindlere og turistfeller. Det eneste positive er stranden ved flyplassen, der du kan ta bilder av flyene som kommer inn for landing rett over hodet ditt.

–Hit drar jeg gjerne igjen?
–Colombia er mitt nye favorittland. Reiser du dit, må du regne med mange kommentarer fra bekymrede venner og familie. Men landet er i rask endring og har blitt mye tryggere. I tillegg er Colombia ekstremt variert, med regnskog, strand og høye fjell. Spesielt vil jeg anbefale byen Medellin, med norsk sommerklima året rundt.

–Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
–Jeg pleier i hvert fall å ta dem til Operaen og Vigelandsparken. Det hadde vært fint å ta dem til Geiranger, Trolltunga eller Prekestolen, for ingen av de stedene har jeg sett selv, selv om jeg er fra Vestlandet. Bergen er en annen favoritt.

–Hva vil du ikke vise frem?
–Alle de overprisede stedene, for eksempel på Aker Brygge eller Gardermoen.

–Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
–Her klarer jeg ikke å komme på noen – foretrekker å være med å planlegge selv!

–Du er verken homofob eller transfob, men hvilke fobier har du?
–Noe av det verste jeg vet er kakerlakker, maur, edderkopper og biller.

–Hvilken roman ville du ha lest om igjen og hvorfor?
–«Villskudd» av Gudmund Vindland. Jeg leste den da jeg var 19, kanskje ville det gitt en annen opplevelse å lese den nå. Alternativt «The Swimming-Pool Library» eller «The Folding star» av min favorittforfatter Alan Hollinghurst. Han er mest kjent for «Den skjønne linje», som det også er laget tv-serie av.

–Hvilken serie skal du binge i sommer?
–Jeg tenkte å gi «The Handmaid’s Tale» en sjanse. Synes også den nye «Twin Peaks» er interessant, selv om den er drømmende og usammenhengende.

–Favorittsommerlåt?
–«Despacito» av Luis Fonsi og Daddy Yankee, i remixen med Justin Bieber.