Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Bente Jørgensen gir seg etter tre år som booking manager for Oslo Pride. Hun går av på topp, for årets pride synes hun er den beste Oslo noensinne har hatt.

–Det handler jo selvfølgelig en del om at organisasjonen har vokst og vi har blitt bedre på det meste med åra, men hovedæren går til alle de fantastiske folka som tok turen på alt fra åpningsfest til debatter til pride park og bidro med godt humør og stort engasjement!

Bente husker da hun satt i styret til Skeive Dager (les: 2002-2004).

–Da var folk flest mest på utkikk etter noe å klage over. Den holdningen synes jeg har endra seg noe helt vanvittig og nå er det slik at alle finner noe å sette pris på og alle er så innmari mye bedre på å si fra om ting de er fornøyd med og komme med konstruktiv kritikk om det de ikke liker så godt.

Booking manageren slutter nå fordi hun har for mye på plakaten og vil slippe til yngre og friskere krefter etter tre år.
–Noe måtte vike for å unngå full meltdown og magesår. Det er jo litt greit å gi seg på topp. Av hensyn til alle, inkludert meg selv.

Hun synes det er vanskelig å trekke frem høydepunkter.
–Herregud, det er så mye å ta av. Stort sett står jeg jo bak scenen med hjerteklapp og panisk blikk og får aldri sugd inn inntrykkene slik som publikum, men jeg tror Kate Boy og KUUK i 2015, Biru Baby og Silvana Imam i 2016 og Samantha Fox, Sondre Lerche, Fagottene og Beglomeg i 2017.  Pluss Iffy Orbit. De ble avspist med en spilletid kl 16.00 i år på torsdagen, håper noen booker de om igjen om et år, jævlig flinke folk.

Av artige anekdoter er det også nok ta av. Som da hun tvang Erna Solberg til å introdusere åpningsshowets konferansier.
–Litt sånn: ‘Det hadde vært fint, kom igjen’ uten å egentlig spørre, men mer kommandere. Følte i to minutter at det egentlig var jeg som var sjefen for Norge. Kjørte samme greia på Bent Høie i år og henviste til at sjefen hans alltid sa ja, så han stilte opp han og.

Litt artig er de ulike behovene til artister som hun dessverre ikke får snakke høyt om.
–Men vi har ledd mye av de (les: tarotkort, nintendo 64, ping pong bord og boblebad) og Samantha Fox som måtte ha sperringer midt i parken for å gå fem meter i fare for ville angrep fra blodtørstige lesbiske fans. Det siste var forresten Oslo Pride sin egen idé altså, bare så det er sagt.

Kate Boy og Silvana Imam er blant artistene som har gjort mest inntrykk på Bente.
–Jeg har vært velsignet med artister som nesten utelukkende har vært jordnære, fine og hyggelige folk! Men Kate Boy sin holdning til livet backstage i litt sånn småråttent vær og med begrensa fasiliteter var prisverdig, de var de søteste folka jeg noensinne har møtt og Silvana Imam som tok seg tid til å henge med fans etter konsert og tok selfie på selfie med dånende smålesber.

Bente kommer til å savne at hun kan booke det hun selv vil se, samholdet mellom de frivillige og lydfolka, entusiasmen til publikum og gleden ved å lykkes med en booking.
–Det er jo ikke som om jeg alltid vet hva jeg driver med (les: selvlært), så det har vært utrolig kult at det meste har klaffa og at folk har satt pris på konsertene!

–Hva skal du gjøre med all fritiden?
–Haha. Orker ikke fritid, da blir jeg bare sittende å se på «The bachelorette». Jeg skal gi jernet i sentralstyret til FRI i min første periode der, med blant annet ansvar for alle landets prider og har lyst til å hjelpe pridene med å bygge et skikkelig nettverk/ressursgruppe og jeg kommer til å fungere som en slags Carl I. Hagen/konsulent for ny kultursjef i Oslo Pride. Dvs blande meg inn med tips og gode råd, sikkert tuske til meg ansvaret for neste års ånpingsfest og generelt være irriterende tilstede, bare uten ansvar for gjennomføring. Og jeg prøver å fokusere på det jeg egentlig jobber med (redde verden) og bygge meg en karriere der, så jeg skal jobbe enormt mye og gå på en hel haug med kurs.

–Blir det mer av klubbkonseptet Drama, eller noe helt annet?
–Det blir nok noe mer Drama, men sliter litt med å finne en passende venue for øyeblikket. Nå som Oslos lesber er i fri flyt er det jo bra om noen tar ansvar, men føler det er mer den oppvoksende generasjonen sitt ansvar enn mitt. Jeg og Dj Pizza$lut har funnet tonen, bokstavelig talt, så vi skal spille på Stavanger på skeivå 1. september. Vi driver og lurer på om vi skal fikse oss en klubbkveld et sted i tillegg, og på toppen av det så skal jeg og Martine Hammervold-Austinatt koke i hop noe artig ut på høsten enn gang. Så eh, det blir vel nok å ta tak i likevel.