Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Navn: Marit Halse
Alder: 45
Gjør: sekretær i Rødt Oslos bystyregruppe og fra høsten av, bystyrerepresentant i Oslo bystyre, når Moxnes kommer inn på Tinget

Hva skal du gjøre i sommer?
Nå er jo ferien altfor snart over, men jeg har noen dager til med nedetid, venner og familie foran meg før det er full rulle med valgkamp! Og så håper jeg å få tida til å svinge innom Skeive sørlandsdager.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
Kanskje det at kjæresten og jeg dro til Nederland for å gå Nijmegen-marsjen? Det er verdens største turmarsj, førti tusen folk går over 200 km på fire dager. Vi var dessverre ikke godt nok forberedt, så vi måtte gi oss etter første dagen, men 52 kilometer er en ganske god spasertur det og. Vi blei gode og møre i fotsålene, fårråsiresånn.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
Et sted med godt øl … Etter at vi ga opp turmarsjen, brukte vi resten av uka på å prøve å finne nederlandsk øl som ikke var søtt kliss. Siste dagen i Nijmegen fant vi et mikrobryggeri som hadde bra utvalg fra både inn- og utland. Da var vi glade turister!

Hvilken pride har vært din beste opplevelse, og hvorfor?
Den til en hver tid siste pride! Men jeg husker det første året det var park på Rådhusplassen som ekstra ålreit – plassen full av skeive folk! Var det strålende sol hver dag, eller er det hukommelsen min som spiller meg et puss? Jeg husker i alle fall at sola skinte da Ben & Jerry’s delte ut restlageret sitt gratis! Og det er kanskje litt klisjé, men det året jeg var med som frivillig var også gøy. Jeg husker særlig da jeg var med og tok ned scenen i parken. Alle gutta smelta bort, så vi var fire skeive damer som hjalp proffene med å rigge ned. Svett og moro og fest etterpå!

Favoritt app på mobilen i sommer?
Google maps er din venn når du prøver å finne fram i en ukjent by! Trenger ikke skjønne noe nederlandsk når kart-appen har de lokale bussrutene lagt inn.

Snap eller Insta?
Får en del snaps, men på Insta hender det jeg legger ut ting sjøl, så det må vel bli Instagram.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Jeg har nok fortrengt dårlige reiseminner, jeg kan ikke komme på noe spesielt sted jeg ikke vil tilbake til.

Hit drar jeg gjerne igjen?
Vel, vi snakker allerede om å dra tilbake til Nijmegen om fire år …

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
Jeg ville først tatt dem via Atlanterhavsveien til Kristiansund, så videre til nabokommunen hvor vi skulle spist verdens beste ost, Kraftkar, og drukket øl fra Smøla mens vi kikka på solnedgangen. (Den er ekstra fin sett fra Leira ut mot havet.) Dagen etterpå hadde jeg tatt dem med til indre Nordmøre og opp i fjell og daler, til Innerdalen for eksempel – der er det så fint at det nesten gjør vondt i nasjonalromantikken. Hadde det passa med tid og tidspunkt hadde jeg kanskje dratt dem med på leirskole for voksne, på Underleir i Øksendal.

Hva vil du ikke vise frem?
En hvilken som helst gågate med nazister i. Bildene fra nazimarsjen i Kristiansand nå på olsok er noe av det ekleste jeg har sett, absolutt ikke noe å skryte av til utenlandske gjester.

Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
Min kompis Jarle! Fordi han kjenner meg, og fordi vi er nokså kompatible … I byen eller på landet er ikke så farlig, men jeg ser for meg en passe aktiv ferie med innlagte ølpauser.

Du er verken homofob eller transfob, men hvilke fobier har du?
Jeg er under middels glad i høyder, men kvalifiserer vel egentlig ikke til fobiker.

Hvilken roman ville du ha lest om igjen og hvorfor?
Å, jeg kunne ramsa opp mange! Men her om dagen kom jeg på «Sommerboken» av Tove Jansson, den har jeg lyst til å lese igjen. Den er, vel, typisk Jansson. Fin og rar om en bestemor og barnebarnet på ferieøya.

Hvilken serie skal du binge i sommer?
Jeg må ta igjen kjæresten på Orphan Black. «Noen» glemte seg litt og begynte å se på siste sesong uten meg. Tsk-tsk.

Favorittsommerlåt?
Akkurat nå, «Festivalnatta» til Aslak Borgersrud. Musikkfestival og nakne folk i forteltet, det blir vel ikke mye mer sommer enn det?