Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Skeiv Ungdom lanserer kampanjen #UknuseligMangfold

Denne sommeren har nazister marsjert i gatene i Kristiansand under parolen «Knus homolobbyen.» Det er den høyreekstreme gruppen Den nordiske motstandsbevegelsen som står bak parolen. Gruppen har også stått bak brenning av regnbueflagg, både under Skeive Sørlandsdager i fjor og under Olso Pride i år.

Nå kommer motreaksjonene. I Oslo ble det lørdag 5. august arrangert en motdemonstrasjon mot nazistenes hat, og Skeiv Ungdom lanserte fredag 4. august kampanjen #UknuseligMangfold. Lanseringe ble gjort på Skeiv Ungdoms årlige leir Jafnaðr.
– Det er skremmende og trist at det finnes en gruppe mennesker som med utgangspunkt i eget hat, ønsker å begrense andre mennesker sitt liv, sier Skeiv Ungdom-leder Marthe Øvrum i en pressemelding.

Med kampanjen ønsker Skeiv Ungdom å vise at mangfoldet og kjærligheten er større enn hat og frykt.
– Samtidig vet vi at frihet og rettigheter ikke kommer av seg selv, og at vi alle må kjempe for det samfunnet vi vil leve i. Skeiv Ungdom står sammen for et uknuselig mangfold, og vi håper at mange vil stå sammen med oss, sier Øvrum og oppfordrer alle til å ta del i kampanjen.

Slik kan du delta i kampanjen #UknuseligMangfold:
Print plakater som du finner her: Skeiv Ungdom Uknuselig mangfold
Del bilder av deg selv i sosiale medier med hashtag #UknuseligMangfold