Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Under åpningen av årets Stavanger på skeivå ble Stavanger på skeivå-veteran Morten Vestvik hedret med Homofrydprisen 2017.

I juryens begrunnelse heter det:
Årets homofrydprisvinner er en person som absolutt fyller alle kriteriene som Homofrydprisen innebærer. Denne personen har i mange år, jobbet både dag og natt for mennesker som bryter normene for kjønn og seksualitet, både her i Rogaland og nasjonalt.

Årets vinner har også vært en av forkjemperne og initiativtakerne for vår flotte festival. Det er også takket være årets vinner at Stavanger på Skeivå klarer å fortsette år etter år – og har nå holdt koken i 19 år.

For en organisasjon og en festival som FRI Rogaland og Stavanger på Skeivå er vi helt avhengige av frivillige. Hadde det ikke vært for de, så hadde vi ikke klart å farge Stavanger og vår region i regnbuens farger hvert år, men takket være personer som årets vinner og flere – så får vi det til.

Årets vinner har i tillegg til å være en av våre flotteste frivillige, vært festivalsjef for Stavanger på Skeivå i flere år, og var blant annet oppfinneren av «Homo Light,» som sikret Stavanger på Skeivå internasjonal oppmerksomhet.

Hvert år takker vi i FRI Rogaland de som gjør en ekstraordinær innsats for mennesker som bryter normene for kjønn og seksualitet i Rogaland, men sjeldent får vi anledning til å takke en av våre egne på denne måten.

Det er derfor en utrolig stor glede og ære fra juryens side at vi i år, kan tildele årets Homofrydpris til noen vi også er utrolig glade i.

Årets Homofrydprisvinner er Morten Vestvik.

Les mer om festivalen: Stavanger på skeivå

Se programmet for Stavanger på skeivå her: skeiva.no