Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Sam & Sky spiller på åpningen av Trondheim Pride lørdag 9. september. I den anledning slipper de en splitter ny og glitrende video til pridelåta «Skammens Diskotek.» Se den på Blikk Nett.

Duoen Sam & Sky har gjort seg bemerket her til lands etter låta deres «Skammens Diskotek» ble utropt til vår nasjonale pridelåt. «Skammens Diskotek» har ført duoen fra Oslo Pride til Regnbuedagene i Bergen, Skeive Sørlandsdager, Stavanger på Skeivå, Copenhagen Pride og i dag spiller de på åpningen av Trondheim Pride.

I anledning Trondheim Pride slipper Sam & Sky i dag en ny musikkvideo til «Skammens Diskotek» og Blikk Nett fikk noen ord med duoen.

– Hvordan har det vært å være hele Norges prideduo?
– Det har vært veldig, veldig koselig. Vi har møtt på massevis av flotte mennesker på fine steder. Det har også vært utrolig lærerikt å plutselig være midt i Pride-Norge, sier Sam & Sky til Blikk Nett.

I tillegg til å spille mange konserter, har besøkene på de ulike pridefestivalene også gitt dem innblikk i skeiv politikk, lhbt-organisasjonene og ikke minst hvilke utfordringer lhbt-miljøet står overfor.
– Det er mye som går riktig vei, men det er også skremmende hvor langt unna mål vi enda er. Det er desto mer imponerende, motiverende og deilig å kunne treffe de menneskene som står på og jobber, blant annet i FRI, Sex & Samfunn, Sex & politikk, Rosa Kompetanse, Helsesista, Esben Esther Pirelli, Bård Nylund, Gaysir og Blikk, pluss mange fler på ulike nivåer.

– Blir dere godt mottatt på pridefestivalene?
– Ja absolutt. Og det er like moro hver gang vi spiller «Skammens Diskotek.» Folk går litt bananas. Vi håper å kunne komme tilbake på pridefestivalene senere også. Pride er magisk.

Det er vanskelig å plukke et spesielt høydepunkt, men Sam & Sky må innrømme at det var spesielt stas å opptre i Kristiansand.
– Det er så mange fine opplevelser å ta av, men å spille på hjemmebane var utrolig fett. Stemningen var på topp på Skeive Sørlandsdager, og vi har funnet ut at å spille på klubber er det feteste. Lite og intimt – alle danser. Stavanger på Skeivå var også et høydepunkt – og de gjennomførte sin første parade noensinne. Hadia Tajiks tale på åpningen var rørende, og det var skikkelig 17. mai stemning og sol i byen. Pride-hagefesten til den kanadiske ambassadøren var også fantastisk, og KUUK på scenen under Copenhagen Pride var noe av det feteste i verden. #KUUK4life

– Hva er planene for Sam & Sky når pridesesongen er over?
– Vi skal fortsette på albumet vårt. Mye som ligger på vent. Har vært rart å ikke spille fulle sett når vi er på scenen – rett og slett fordi vi ikke har rukket å skrive ferdig alle låtene enda, sier Sam & Sky og legger til at de gleder seg til all den nye musikken er klar.

– Det blir mye dyp bass, dansbare beats, lekne harmonier, 90s juicyness og uprentensiøs lykke. Neste sommere er vi klar for en ny festivalsesong, med oppgradert livesett, sexy beats og disco til folket. Vi gleder oss!

Følg duoen her: Sam & Sky på Facebook

Se videoen «Skammens Diskotek»