Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I anledning Trondheim Pride arrangerer Studentersamfundet debatten «Trenger vi kjønn?»

I invitasjonen fra Studentersamfundet heter det: «I et samfunn bygd opp etter tokjønnsmodellen – hva skjer når enkelte faller utenfor disse kategoriene? Flere og flere ønsker å skifte kjønn, enten juridisk eller ved medisinske inngrep. De siste årene har det vært en økning av individer som står frem som transpersoner, og i serien «Født i feil kropp» på TV2 belyses temaet ved å vise barn og ungdom som ikke identifiserer seg med sitt biologiske kjønn. I 2016 ble det tillatt å velge sitt eget juridiske kjønn, uten det tidligere kravet om sterilisering og nedre kirurgi. Kjønn er ikke lenger kun et spørsmål om biologi, men også identitet. Hvilke implikasjoner følger med denne utviklingen, både for enkeltindivider og for samfunnet for øvrig? Er hele kjønnsbegrepet utdatert?»

I samarbeid med Trondheim Pride tar Studentersamfundet den store kjønnsdebatten.

I panelet sitter:
• Luca Dalen Espseth, Foreningen FRI
• Tonje Gjevjon, leder for lesbisk forbund og spaltist i Dagbladet.
• Leif Edward Ottesen Kennair, psykologspesialist og professor i psykologi ved NTNU.
• Stine Helene Bang Svendsen, førsteamanuensis i pedagogikk ved NTNU, forsker på kjønn, seksualitet og etnisitet i utdanningssystemet.
• Begard Reza, Skeiv Verden.

Se debatten på Blikk Nett