Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Vi er veldig lei oss, sier Joakim Aadland, leder av Regnbuedagene i Bergen.

Regnbuedagene i Bergen hadde store forhåpninger om å få arrangere EuroPride i 2020. I dag ble drømmen knust.

På The European Pride Organisers Association (EPOA) sin generalforsamling i Göteborg i dag ble det avgjort at arrangementet går til Thessaloniki i Hellas.

Blikk Nett får en skuffet Joakim Aadland på tråden fra Göteborg – og til tross for det bitre nederlaget virker Aadland mest opptatt av å ta vare på delegasjonen fra Regnbuedagene i Bergen, som dro til generalforsamlingen med håp om å hente hjem det store arrangementet.
– Vi er en delegasjon her nå som er veldig skuffet, og vi dro med mye støtte fra Bergen kommune. Det er helt naturlig at vi føler oss nedstemt akkurat nå, sier Aadland i en kommentar til Blikk Nett.

Men, når sårene er slikket starter planleggingen av neste års Regnbuedagene i Bergen – og erfaringene fra søknaden om EuroPride 2020 skal vise seg å være nyttige.
– Vi hadde stor tro på at vi skulle vinne – og det er synd at det ikke ble oss. Men på en annen side har denne søknadsprosessen gitt oss nye erfaring, og ikke minst et stort og nytt kontaktnettverk, samt nye muligheter for Regnbuedagene i Bergen, sier Aadland.

Det er kontakter og muligheter festivalen nå skal bruke til sin fordel.
– Vi skal bruke søknadsprosessen for alt det er verdt og vi har nye erfaringer som vil komme festivalen til gode, sier Aadland og lover at lhbtqi-miljøet vil nyte godt av det.

– Nå skal vi bygge en større og vakrere festival i Bergen. Nederlaget til tross: dette har vært en skikkelig team building for festivalen – og derfor sitter vi nå på et hotellrom i Göteborg, med en flaske vin og tårer i øynene. Vi gikk inn i dette sammen og vi står i dette sammen, sier Joakim Aadland til Blikk Nett.