Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Queer artisten Mykki Blanco og regissør Matt Lambert har i samarbeid med magasinet i-D laget en dokumentar om queermiljøet i Johannesburg, Sør-Afrika.
«Jeg ville dra til Johannesburg for å se og oppleve det unge kreative lhbt-miljøet som er i ferd med å redefinere hva det vil si å være afrikansk, queer og synlig i en tid hvor stemmene til queers over hele verden knebles,» sier Mykki Blanco i en pressemelding.

I dokumentaren «Out Of This World» møter Mykki Blanco en rekke unge artister og kunstnere fra «Born Free»-generasjonen – de som vokste opp etter apartheid.
«Uten oss ville det ikke finnes kreativitet. Uten oss ville verden vært utrolig kjedelig. Uten oss ville det ikke være liv,» sier en av artistene i dokumentaren.
«Vi gir dere liv.»
[se dokumentaren lenger ned]

«Fuck stigma»
Mykki Blanco er kunstnernavnet til Michael David Quattlebaum, som kaller seg selv en blanding av «riot grrrl og gettofabelaktighet». Kunstnernavnet er etter sigende inspirert av Lil’ Kims alter ego Kimmy Blanco, og ellers er det folk som Yoko Ono, Jean Cocteau, Kathleen Hanna, Marilyn Manson og Anaïs Nin som er blant forbildene.

Mykki Blanco har blitt kalt en av hiphopens skeive pionerer, men sier at hen trives dårlig under merkelappen «homorap». Selv kaller hen seg flerkjønnet, har jobbet seg gjennom et utvalg personlige pronomener (og gått lei av dem alle), og er opptatt av konstant å utfordre våre forestillinger om kjønn, seksualitet og opphav.

For to år siden gikk Blanco ut offentlig med sin hivpositive status på sin Facebook-side: «fuck stigma and hiding in the dark, this is my real life. I’m healthy I’ve toured the world 3 times but I’ve [sic] been living in the dark, its time to actually be as punk as I say I am.»

Bekjentgjørelsen kom i forbindelse med Brooklyn and Los Angeles Prides, som hen oppsummerte slik: «No more living a lie. HAPPY PRIDE.»

Bergenshøst for Mykki Blanco
Høsten 2017 har Hordaland Kunstsenter invitert den New York-baserte musikeren, forfatteren og kunstneren Mykki Blanco til å være gjestekunstner fram til 31. oktober.

Under oppholdet vil Blanco utvikle en podcast og performance som vises i en scenografisk sammenheng under årets internasjonale teaterfestival Meteor på Hordaland Kunstsenter fra 19. til 28. oktober. Etter dette vil podcasten være tilgjengelig på iTunes og SoundCloud.