Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Schlagerkonseptet Voi Voi er tilbake. Hver torsdag fram til jul blir det show på Cesar Bar & Cafe.

Voi Voi, som på finsk betyr «Au da», er kjent som det norske bidraget i Eurovision Song Contest i 1960, med finale i London. Låta ble framført på norsk og finsk av Nora Brockstedt. Låta endte på en fjerdeplass med elleve poeng.

I nyere tid forbindes Voi Voi gjerne med artistene Thomas Anholt og Elin Kristiansen. Anholt startet schlagerkonseptet etter at han ga ut Pride-låta «Now or Never» under artistnavnet Tom Stereo i 2008. Låta førte til en rekke opptredener på forskjellige Pride-arrangementer, og Anholt bestemte seg for å si «ha det» til Tom Stereo og «hei» til Voi Voi. Med årene har showet blitt et fast innslag under Oslo Pride og på skeive utesteder i Oslo, samt på pridefestivaler både her til lands og i utlandet.

Elin Kristiansen er for mange også kjent som Ella, som deltok i årets Melodi Grand Prix med låta «Mama’s Boy».
– Etter at Elin fikk beskjed om at hun var kommet med i Melodi Grand Prix, så tok vi en liten pause slik at hun kunne fokusere på solokarrieren og singelen «Mama’s Boy», sier Thomas Anholt til Blikk Nett.

«Mama’s Boy» endte på en 10. plass i første runde, så da kunne hun og Anholt fortsette satsingen på Voi Voi – og de har ikke ligget på latsiden.
– Sommeren og høsten har vi brukt til å opptre på forskjellige festivaler, private events og pridefestivaler. Nå har vi øvd inn nytt materiale og oppdatert showet, men vi har selvsagt samme ingredienser som vanlig; hits på hits, dans og humor, sier Thomas Anholt til Blikk Nett.

På Cesar blir det Voi Voi hver torsdag fram til jul. Showet begynner kl. 20 og Anholt og Kristiansen kjører tre sett hver torsdagskveld.

På spørsmål om hva Voi Voi regner som sommerens høydepunkt, kommer svaret umiddelbart.
– Regnbuedagene i Bergen! Det var sommerns høydepunkt. Det er alltid så herlig å opptre der. De er superproffe arrangører og festivalen har et herlig publikum, sier Anholt og forteller om et annet høydepunkt.

– Vi opptrådte også i bursdagen til Grand Prix-entusiasten Jan Åge Fjørtoft. Det var også veldig stas.

Når Blikk Nett spør om de har et spesielt pride-høydepunkt må Voi Voi tilbake i tid.
– Pride-høydepunktet var vel da vi vant talentkonkurransen «Pride’s got talent» i London for et par år siden. Da ble vi valgt av over 100 artister til å komme å opptre på London Pride på Trafalgar Square for over 40 000 mennesker.

Men enten det er 40 000 foran scenen eller 400. Voi Voi leverer varene uansett – og det gjør de hver torsdag fra kl. 20 på Cesar Bar & Cafe, C. J. Hambros plass 2, Oslo. Gratis inngang.

Mer info: Voi Voi på Facebook