Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

«Barbra: The Music …The Mem’ries …The Magic!» er en konsert- og dokumentarfilm filmet i Miami 5. desember 2016 hvor Barbra Streisand avsluttet turneen med samme navn.

Barbra Streisand la ut på turneen «Barbra: The Music …The Mem’ries …The Magic!», som gikk fra 2. august 2016 til 6. mai 2017, for å promotere albumet «Encore: Movie Partners Sing Broadway», som for øvrig var nok et hitalbum for stjernen. Konserten i Miami i desemer i fjor ble filmet og vises altså på Netflix fra 22. november.

Konserten tar for seg hele karrieren til Streisand, og byr på låter fra filmer som «Funny Girl», «Yentl» og «A Star Is Born», samt andre klassikere, noen obskure, noe nytt og en duett med Jamie Foxx.

Hva er det med homser og Barbra?
Barbra Streisand er ikke bare en av mange divaer som homsene beundrer. For veldig mange er hun selveste definisjonen på et homoikon.

Hun har mer enn seksti plater på samvittigheten, og har innkassert både Oscar- og Grammy-priser. Og det til tross for at moren hennes hadde gitt henne klar beskjed om at hun ikke burde satse på show business – fordi hun ikke var attraktiv nok.

Barbra fikk i stedet for beskjed om å lære seg å skrive på maskin … Den stygge andungen-faktoren, mot alle odds, den ene mot alle og så videre – alle ingredienser som skal til for å bli et homoikon, hadde Barbra med seg helt fra starten av.

I 1959 gikk hun ut av Erasmus Hall High School som en av de beste i sitt kull. Her hadde hun også sunget i skolekoret, sammen med blant andre Neil Diamond. Selv om familien ikke støttet den unge Barbras stjernedrøm, ble det snart klart at hun var utstyrt med en unik stemmeprakt. Sine første opptredener hadde hun på kabaretscener i West Village i New York, allerede da kom homsene i stadig større flokker for å høre henne. Og da hun som 18-åring vant et talentshow på homoklubben The Lion Club i 1960, vant hun også homopublikummets hjerte som har banket for henne siden.

Da hun fødte sønnen Jason Gould i 1966, ble han kalt «The million dollar baby», etter summen artisten Streisand visstnok hadde tapt i inntekter på grunn av svangerskapet. Tretti år senere fulgte Jason i sin legendariske mors karrierefotspor. Han spilte hovedrollen i «Inside Out», som han både skrev, regisserte og produserte. Filmen forteller historien om homsesønnen til to berømte Hollywood-stjerner, som blir outet av et skandaleblad.

I 1991 hadde mor Streisand gitt Jason rollen som sin sønn i filmen «Tidevannets fyrste». Under innspillingen «avslørte» sladrebladet The Star: «Barbra Streisand sønderknust – Hennes eneste sønn går på homsebar». Men det skulle bli verre. Året etter skrev skandaleavisa The Globe at: «Barbra gråter over homsesønnens bryllup». The Globe hevdet at Jason hadde giftet seg med modellen David Knight, noe som var oppspinn, men det fikk likevel Streisand til å se rødt: «De hevdet at jeg var sønderknust over min sønns seksualitet, og at jeg hadde nektet å gå i bryllupet. Én ting vil jeg si; om min sønn giftet seg med en ape, ville jeg ha gått i det bryllupet», sa en opprørt Barbra Streisand til Blikk i et intervju i 1999.

Mor og sønn har alltid vært nært knyttet til hverandre. Sønnen historie gjorde den liberale artisten enda mer bevisst i homospørsmål, blant annet har hun gitt millioner av dollar til forskning og informasjonsarbeid gjennom The Streisand Foundation. Og hun var produsent for den prisbelønte filmen «Serving in Silence: The Margarethe Cammermeyer Story», om den norske lesbiske obersten som gikk til rettssak mot det amerikanske forsvaret for å beholde jobben.

De få gangene hun opptrer nå, betaler fansen ner enn gjerne 7 000 kroner for billetten. Hvilket mange gjorde da Streisand opptrådte i New York i oktober i 2006. Under konserten ga hun USAs daværende president George W. Bush det glatte lag, noe som falt en konsertgjenger tungt for brystet. Etter at han hadde skjelt ut Streisand flere ganger, raknet det til slutt det for stjernen som ba plageånden «Shut the fuck up!».

Kommentaren fikk snart sitt eget liv og et nytt publikum på dansegulv verden over – etter at plateselskapet Tiger Records ga ut singelen «Shut The Fuck Up!», der de hadde lagt hennes bitchy replikk over pumpende electrorytmer.

Akkurat nå er Barbra Streisand altså aktuell med en konsert-filmen «Barbra: The Music …The Mem’ries …The Magic!» på Netflix. Verdenspremieren er onsdag 22. november.