Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Vokalist og kveder Kim Rysstad (36) har lenge hatt en drøm om å gi ut en juleplate. Nå er drømmen oppfylt og med på albumet «Snøen laver ned» har han London Philharmonic Orchestra.

Juleplata slippes fredag 1. desember og inneholder kjente julesanger som «Stjernesludd», «Stille natt» og «Besvärjelse», samt «Happy New Year», «Det va då» og «O helga natt».

Mange kjenner Rysstad fra Melodi Grand Prix, hvor han deltok med låta «Så vidunderleg» i 2012. Rysstad jobber også mye på tvers av sjangere og henter inspirasjon fra country, bluegrass, popmusikk, samt kjente sangere som Whitney Houston og Dolly Parton. Han har tidligere gitt ut to album, «Tak hardt uti hand» (2007) og «Vegen» (2011), som ble nominert til Spellemannprisen.

Nå håper Kim Rysstad at snøen skal lave ned og at julefreden senker seg. Julefred var det nemlig ikke mye av da Rysstad ble spurt om å spille inn juleplaten.
– Jeg ble helt fra meg av glede. Å spille inn en plate med selveste London Philharmonic Orchestra er en stor ære! sier Rysstad.

Han forteller at «Snøen laver ned» inneholder alt en juleplate skal inneholde.
– Her er det både tradisjonelle julesanger, godt kjente julesanger, men også noen nyere, og kanskje litt ukjente. Det er jo det som er spennende med plater, å få presentere noe nytt.

Juletiden har alltid hatt en plass i hjertet til Rysstad, men med årene har han fått en annen tilnærming til høytiden.
– Da jeg vokste opp var jula en høytid jeg så fram mot med stor glede, forventning og spenning. Det var julebakst, gaver som skulle pakkes inn, hente juletre i skogen, skrive ønskeliste til julenissen, henge opp julestjerner, pynte juletre, kort sagt alt som hører jula til, sier han og forteller at noe av magien fra barndommen har gått tapt på veien.

– Jeg elsker fortsatt jula. Det å få tak i juletre, bake litt, lage god mat og lignende. Men «julestresset» styrer jeg unna. Om man ikke får vaska i hver krok så er ikke det så farlig. Jula kommer uansett. Gaver er heller ikke viktig lenger, bare jeg får være sammen med de jeg er glad i.

Men det er fortsatt én ting han fortsatt må ha for at det skal bli jul.
– Musikken! Drømmen om å gi ut en juleplate har vært med meg i mange år. Nå går denne drømmen i oppfyllelse – og jeg må ha vært ekstra snill i år siden jeg ble spurt om å gjøre det sammen med London Philharmonic Orchestra. Mitt ønske for denne jula er at publikum som lytter finner litt julefred når de spiller plata, sier Kim Rysstad.

«Snøen laver ned» er i salg fra 1. desember.