Har du allerede slukt sesong 2 av «Orange is the New Black»? I julinummeret av svenske QX snakker Taylor Schilling og Laura Prepon, alias Piper og Alex i Netflix-serien, om støtten fra LHBT-miljøet og om hvordan det var å spille inn sexscenene.

Sesong to av den populære Netflix-serien «Orange is the New Black» hadde premiere på Netflix 6. juni, og tredje sesong kommer i 2015. Historien i første sesong er basert på memoarene til Piper Kerman. I serien heter hun Piper Chapman, spilt av Taylor Schilling, og er en velutdannet middelklassekvinne i hippe Brooklyn som opplever at fortida innhenter henne i en ti år gammel narkosak. Piper, som nå er forlovet med Larry Bloom, spilt av Jason Biggs, må fortelle om sin fortid som lesbisk, og om den ene gangen hun smuglet en koffert stappfull av penger for ekskjæresten Alex, spilt av Laura Prepon. Serien handler om Pipers 15 måneder i kvinnefengselet Litchfield.

I sesong to ser vi mindre av Alex Vause enn i første sesong, noe skuespilleren selv synes er synd. Ifølge Laura Prepon var hun allerede bundet opp av andre kontrakter og innspillinger.

– Jeg synes det er flott å få være med og portrettere et forhold mellom to av samme kjønn. LHBT-miljøet har vært helt fantastisk, de er den beste fanskaren som finnes, og jeg har fått en utrolig støtte, sier Laura Prepon til QX.

Ifølge Prepon har noen forsøkt å omvende henne, og til og med fridd. – De elsker virkelig Alex Vause, sier Prepon.

Om sexscenene forteller Taylor Schilling: – Sexscener er alltid veldig rare og pinlige å spille inn, unasett hvem du gjør det med. Det er veldig intimt foran så mange mennesker og en er jo ikke i et ordentlig forhold med den personen, så det hele blir en veldig kunstig situasjon. Men når det er sagt, kunne det ikke ha blitt lettere enn med Laura, fordi vi er såpass gode venner. Jeg stoler virkelig på henne, sier Schilling.

Virkelighetens Piper var 28 år da hun selv satt i fengsel for heroinsmugling, og hennes biografi «Orange is the New Black: My Year in a Women’s Prison» ble utgitt for første gang i 2010. Tre år senere ble den adaptert av serieskaper Jenji Kohan, som også lagde «Weeds». Første sesong vant pris for beste komiserie under GLAAD Media Awards, som feirer inkludering og likestilling av lhbt-personer i media.

Les hele intervjuet i QX