Svenske Karin Agatonne slapp singelen «Love is Love» rett før nyttår som en forsmak på kommende utgivelser. Låttittelen oser av pride og kampen for like rettigheter, noe som følges opp i låtas video hvor vi følger en lesbisk date, med lykkelig og ganske så sexy resultat, i Stockholmsnatten.

Karin Agatonne startet karrieren på konsertscener sammen med Astor Wolfe i 2012. Siden den tid har Agatonne blitt en gjenganger på en rekke pridefestivaler i Sverige og i 2013 slapp hun sin første EP, «All the Girls». Den ferske «Love is Love» EPen kom i begynnelsen av desember.

I et intervju med nettstedet Autostraddle plasserer Karin Agatonne seg selv i singer-songwriter sjangeren.
«Jeg tenker på meg selv som en klassisk folk-artist med gitar som har en historie å fortelle.»

Men det var ikke folk-musikk som var interessant når hun var gammel nok til å kjøpe sin første LP.
«Jeg husker at broren min og jeg kjøpte Twisted Sister’s «We’re Not Gonna Take It» på 7” vinyl i 1984. Jeg elsket den låta. Den siste plata jeg kjøpte nå nylig var Mary Gauthiers «Live at Blue Rock». Jeg kjøpte den på en konsert hun hadde i Stockholm i april 2013, og den er selvsagt signert,» forteller hun til Autostraddle og når hun blir spurt hvilke artister hun gjerne skulle opptrådt med kommer svaret kjapt og kontant.

«Det er enkelt og greit Mary Gauthier, men også Karen Mould, kjent fra bandet Bitch. Mould har nå et nytt prosjekt på trappene som heter Beach.»

Agatonne har base i Stockholm hvor hun trives godt.
«En av favorittsyslene mine i Stockholm er å se roller derby. Jeg følger Stockholm Roller Derby som er et av de beste lagene i Europa, så det er alltid gøy å se dem konkurrere. Jeg elsker kulturen som følger med sporten også.»

Det var først i fjor at turnélivet skjøt fart og Agatonne fartet fra pridefestival til priefestival, derfor er hun fortsatt nysgjerrig og forventningsfull før hver konsert.
«Jeg elsker å treffe nye mennesker og spille for et nytt publikum i nye omgivelser. Det er et nytt liv for meg, og derfor oppleves det fortsatt som noe spennende. Jeg har egentlig ikke noe negativt å si om reisingen. Jeg har bare turnert i litt over et halvt år – så det kan nok best beskrives som hvetebrødsdagene mine,» sier Karin Agatonne til Autostraddle.

«Love is Love» er ute nå og Karin Agatonne legger ut alle låtene for gratis nedlasting på: soundcloud.com/karin-agatonne