– Selv om vinteren kanskje ikke er den tiden på året man forbinder med Botanisk hage, så er likevel dette stedet en liten fredelig plett midt i oslogryta. Kanskje du også kan besøke Naturhistorisk museum? – Spesielt om våren er det fantastisk å rusle rundt her, og se hvordan naturen våkner til liv. Siden min mann og jeg bor på Enerhaugen og har hund, er Botanisk hage i fin turavstand for både to- og firbeinte, sier styremedlem Sigve Sandvik i SLM Oslo (Scandinavian Leather Men). Sandvik har vært med i styret i SLM Oslo i fem år. For tiden er han økonomiansvarlig og med på å arrangere fester.

– SLM Oslo drives utelukkende av frivillig innsats, og ingen har lønn eller honorar for den tidvis enorme jobben som legges ned for å drive organisasjonen og å arrangere festene, sier Sandvik.

Mange tror ifølge Sandvik at SLM Oslo er et sted der man blir tvunget til å delta på noe man absolutt ikke vil.
– Mer feil kan man ikke ta! Sjekk festkalenderen til SLM Oslo eller Facebook-gruppa, og bli med på fest, oppfordrer Sandvik.

Første mulighet er lørdag 22. november, da er det klubbkveld. Helseutvalget skal være tilstede med tilbudet Sjekkpunkt, der du kan sjekke deg for HIV og syfilis. 29. november arrangeres SLM Ung for de under 35 år, og søndag 14. desember fortsetter suksessen med Sunday Fetish Open House. Alle SLMs tilbud er forbeholdt menn, men SLMs lokaler kan leies til arrangementer på tvers av kjønn.

På fritiden synger Sigve Sandvik også i koret Oslo Voices, og han inviterer alle til en tur innom førjulskonsertene i Strømsø kirke (Drammen), Uranienborg kirke (Oslo) og Grønland kirke (Oslo).

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Siden jeg synger i kor, er det nærliggende at jeg liker klassisk musikk. Så i skuffen hjemme ligger en bunke med billetter til Operaen i løpet av de neste månedene. Det blir en passende miks av opera- og ballettforestillinger. Vi er også glad i film, så det blir en tur på kino i ny og ne.

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Jeg reflekterer vanligvis ikke så mye over hva som er skeivt eller ikke, siden jeg mener at selve kulturopplevelsen går foran hvem eller hva som er opphavet til den. Men sånn umiddelbart så dukker to navn opp i mitt hode, og det er Bjarne Melgaard og Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Nyttårsaften 2012-2013 ble feiret i Berlin – sammen med ca to millioner andre i Tiergarten. En fantastisk opplevelse!

– Og din verste?
– Konsert med Elton John i Oslo Spektrum for en del år siden. Han åpnet Europa-turneen sin i Oslo, og jeg hadde billetter på konsert nummer to. Fyren kom alt for seint på scenen, leverte varene (som forventet) og stakk fra stedet. Ikke noe ekstranummer selv om folk klappet og klappet. Snakk om dronning som er høy på pæra. Litt må han ofre for sitt publikum. Har ikke likt Elton John etter det.