Det blir mye foto i hverdagen for Tina Holth i TinAgent. Men det blir også tid til fransk filmfest.

– Som den filmelskeren jeg er, og da i særdeleshet fransk film, kan jeg anbefale fransk filmfest på Vika Kino fra i dag til og med 29. april. Det er et spennende samarbeid mellom Oslo Kino og den franske ambassaden. Det skal vises syv filmer som aldri har blitt vist i Norge før, og en serie med åtte krimfilmer produsert av Arte. Jeg har også fått dansekurs av min kjære og det skal prikkes hull på denne helgen. Hofter skal rulle og fotarbeid skal innøves. Og så skal Barbro klargjøres for sjøsetting.

Tina Holth har drevet TinAgent, et agentbyrå for fotografer, siden 1995 og representerer noen av de mest prisvinnende fotografene i Skandinavia. Det er derfor helt naturlig at interessen for foto er over gjennomsnittet stor.
– Torsdag forrige uke fikk jeg endelig sett dokumentaren om fotografikonet Annie Leibovitz, filmet av hennes søster. Et innblikk i hennes liv og virke.

– På fredag ble det et stort sprang over til forestillingen «Rubinhjerte – ny sans for fransk barokkdans» på den nye flotte Riksscenen på Schous Plass. Det er en forestilling som Karianne Bjerkestrand har jobbet med i en årrekke, og hvor min egen Sabina Jacobsson viser videoarbeider. En fin og annerledes opplevelse.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen den siste tiden?
– Det er ubetinget en kombinasjon av to: Den magiske danseforestillingen «Shoot The Moon» på Operaen, med koreografi av Paul Lightfoot og Sol León og musikk av Philip Glass, og dernest selveste Kjell Nordstrøm med glitrende følge i fri dressur på Iconoclastics Horse Meat Disco-kveld på The Villa. Makeløst!