Maxida Märak og Adée byr på Ulydig hip hop lørdag 4. november.

Ulydig er en konsertserie med kvinnelige og kjønnsnormbrytende artister innen hiphop og RnB i Skandinavia. Konsertene gir kjente og ukjente artister en scene de kan være ulydige på og vår visjon er å fremme mangfold på scenen så vel som innen sjangeren. Konsertserien er et samarbeid mellom Det Norske Studentersamfund, Konsertforeningen Betong og Feministisk Forum.

Maxida Märak fra Jokkmokk i Sverige produserer hip hop på en unik og nyskapende måte, hvor hun blander hard rap og tunge elektroniske beats med joik, noe som ytterst få i verden har eksperimentert med tidligere. Sangene har klare budskap med tydelig politisk brodd, men det er først og fremst det å skape fet musikk som driver henne som artist. Hun skriver om sin egen historie og håper at det skal kunne vekke tanker og forståelse for seg selv og sitt folk.

Maxida Märak er den nye generasjonen samiske aktivister og er en del av et nytt opprør mot myndigheters overgrep mot det samiske folk.

I den anledning er Maxida Märak med i en ny kampanje i regi av Amnesty International Sverige som setter fokus på urfolks rettigheter. Sverige har fått kritikk av FN for at de ikke respekterer urfolks grunnleggende rettigheter, blant annet retten til land. Se Amnesty International Sveriges kampanjevideo med Maxida Märak her:

I tillegg til Maxida Märak blir det også konsert med Adée.
Adée er en svensk artist og produsent som mikser soul med hip hop på en moderne og kreativ måte. Stemmen hennes skinner i gjennom i alt hun gjør, og etterlater et uforglemmelig inntrykk i lytternes musikalske bevissthet.

Ulydig, lørdag 4. november, kr. 100/gratis for medlemmer av Det Norske Studentersamfund. Aldersgrense 20 år/19 år med studentbevis. Chateau Neuf, Slemdalsveien 15, Oslo.

Mer info: Maxida Märak + Supp: Adée på Ulydig