Over 30. 000 deltakere og 300 000 tilskuere er forventet til paraden i Stockholm 6.august. I tillegg byr svenskene på kåring av Mr. Gay Sweden, verdens største schlagerparty og verdensrekordforsøk.  Stockholm Pride kan skilte med å være nordens største pride og følgelig har de et bredt og fullpakket program med en rekke debatter og seminar, filmvisninger, workshops og en rekke fester.

Årets tema for priden er «åpenhet».

– Selv om vi alle skal være stolte over de fremskritt vi har gjort, kan vi ikke være fornøyde. Det er enda langt igjen til vi lever i et åpent samfunn og i en åpen verden, skriver leder for Stockholm pride, Pär Wiktorsson, på stockholmpride.org .

Nytt av året er blant annet festivalområdet i Kungstädgården som byr på gratis inngang til alle besøkende.

– Tilgjengelighet går hånd i hånd med åpenhet og derfor har vi valgt å ta bort inngangsavgiften til det nye festivalområdet. For oss er det viktig at alle som vil delta i feiringen vår skal få mulighet til det, fortsetter Wiktorsson.

– Verdensrekordforsøk

På torsdag er det duket for slagergalla med en rekke artister og for første gang også et eget kor og dansegruppe i regi av Stockholm pride.

– Det kommer til å bli som vår helt egen Eurovision Song Contest. Fra vår svenske slager-elite har vi blant annet Lotte Engberg, Simon Forsberg og Sanna Nielsen. Vi får også besøk fra flere europeiske artister og i tillegg lover vi masse morsomme overraskelser, skriver arrangørene på sin egen nettside.

I tillegg arrangerer eventfirmaet Clean Group flere fester i løpet av uken med eksklusive artister for de som vil betale litt ekstra. Av navn som er offentliggjort til Clean Groups fester finner vi Charlotte Perelli, Velvet, Sara Varga og Danny.

– Jeg vil tilby noe som man ikke kan få noen andre sted på festivalen og har derfor skrevet kontrakt med artistene om at de ikke kan ha andre konserter i forbindelse med Priden, forteller Navid Kabiri i Clean Group til det svenske nettstedet QX.

Lørdag 6.august klokken 13.00 går startskuddet for paraden. Om man ikke får med seg paraden i Stockholm kan man følge hele paraden live på qx.se. Sammen med IT-firmaet HiQ skal nemlig Stockholm Pride forsøke å slå verdensrekorden i antall livestreams.

Se stockholmpride.org for mer info og fullstendig program.