Etter ni dager med solidaritet, samhold, gratis konserter og mye mer, er det endelig klart for den store Pride Paraden.

Alle er velkommen til å gå i paraden; skeive, venner av skeive, familie og alle andre. Bli med og vis din pride! Bli med og vis solidaritet!
Delta og hei paraden fram lags ruta fra Grønland til Spikersuppa.

Oppstilling i Grønlandsleiret ved Grønland kirke og Politihuset. Paradeavgang klokken 13.

Paraderute 2016

Gratis og åpen for alle
Oslo Prides parade er for mange det store høydepunktet under festivalen. Paraden er åpen og gratis for alle lhbtiq-personer (lesbiske, homofile, bifile, trans*-, intersex- og queerpersoner), samt andre skeive og venner og familie av skeive.

Alle er velkommen! Det er ingen aldersgrense for deltakelse i paraden.

Paraden er en markering av lhbtiq-bevegelsens verdier om bl.a. mangfold og inkludering. Deltakelse i paraden må ikke være i strid med disse verdiene.

Om lag 25000 personer deltok i i 2015, på det som er den største folkefesten i Oslo by, nest etter 17. mai-feiringen, hvert år. I paraden feirer vi vår frihet og det utvises livsglede på tvers av alle aldre, kjønn, kjønnsuttrykk, filer og orienteringer.

Paradeshow
Etter paraden gjennom Oslos gater lørdag 25. juni er det klart for det tradisjonelle paradeshowet i Pride Park i Spikersuppa.

Årets konferansier er Brita Møystad Engseth. Under showet blir det utdeling av FRI Oslo og Akershus’ Ærespris og Frydpris 2016, politisk appell og mye mer.

Artisten Espen opptrer med årets pridelåt, og du møter artistene Linda Vidala, Awesomnia og Mariann Rosa sammen med Ray Noir.

Gratis inngang