Programleder Pilou Asbæk ble nektet å bære regnbueffekter under Eurovision.

Pilou Asbæk er best kjent for sin rolle i tv-serien Borgen hvor han spiller karakteren Kasper Juul. Den populære skuespilleren er også en av vertene i Eurovision-finalen i København.

Pilou Asbæk er politisk engasjert og ønsket å vise sin støtte til lhbt-saken under årets Eurovision-sendinger. I et intervju med den britiske avisa The Guardian forteller Asbæk at han fikk blankt nei av arrangørene.

Ifløge Asbæk fikk han beskjed om at Eurovision ikke var en politisk arena og at han ikke fikk lov å markere standpunkt mot homofobi.
«Man ser det over hele verden nå for tiden, at folk blir mer og mer redd for seksualitet. Det er merkelig. Det henger ikke på greip», sier Asbæk til The Guardian.

«Jeg får ikke lov å være politisk. Grunnen er at Øst-Europa er en så stor del av Eurovision. Det må faen meg roe seg ned», sier en opprørt Asbæk til avisa.

Da han spurte arrangørene om han kunne ha på seg regnbueeffekter under sendingene, som sendes direkte fra B&W Hallerne i København, var beskjeden klar.
«Nei. Vi får ikke lov å være politiske. Det skal handle om musikk, ikke politikk. Men musikk og politikk hører sammen. I hvert fall i mitt hode», sier den engasjerte skuespilleren.

Likevel er Asbæk glad for at han får lede Eurovision-showet.
«Alle, så lenge du elsker musikk og fest, er velkommen. Det liker jeg.»

Norges bidrag «Silent Storm», fremført av Carl Espen Thorbjørnsen og skrevet av Josefin Winther, sikret seg finaleplass og skal konkurrere mot blant annet Østerrikes Conchita Wurst og låta «Rise Like A Phoenix», som i den siste semifinalen sikret seg mange skeive fans over hele Europa.

Finalen i Eurovision 2014 vises på NRK 1 lørdag 10. mai kl 21.