Er du klar for finalen i årets Melodi Grand Prix? Det er Morten Thomassen, leder av den norske Grand Prix-klubben som startet opp i 1985, og har rundt 500 medlemmer. Han heier på MGP hele året og ser gjerne at Norge vinner nok en internasjonal finale.
– Men har vi råd til det egentlig?
– Råd og råd. Er man med på leken, får man tåle steken. Vi kan ikke melde oss på og så plutselig finne ut at vi ikke har råd til å arrangere en internasjonal finale. Vi får ta det som det kommer. Vinner vi, så vinner vi. Det er dyr moro, men samtidig veldig moro, sier Thomassen som hadde sin første bevisste MGP-oppvåkning som sjuåring i 1971.

– Jeg husker jeg syntes det var synd at Anita Hegerland ikke vant med «Gi meg en sebra». Fra den internasjonale finalen husker jeg at alle fikk blomster etter at de hadde sunget, og at jeg spurte moren min om hvorfor Norge alltid gjorde det så dårlig. Vi kom nest sist med Hanne Krogh og «Lykken er».

I år kan Thomassen altså feire 40-årsjubileum som MGP-entusiast, og er ikke i tvil om konkurransens mest homoerotiske innslag.
– Da Marija Serifovic åpnet den internasjonale finalen i Beograd ikledd dress og med en kvinne i brudekjole ved sin side. Og brudebuketten hun kastet ut til publikum endte i mine hender. Jeg har den fortsatt jeg. Det er plastblomster, da …

– Hvor mye tid bruker du på Melodi Grand Prix i løpet av et år?
– Det har jeg ikke regnet på, og har antageligvis ikke lyst å vite det heller. Dette er jo hobbyen min.

MGP-klubbens leder drar hvert år to uker til vertslandet som arrangerer finalen, og i år blir det Tyskland siden de vant fjorårets European Song Contest. Hvem som skal forsvare Norges ære i Düsseldorf i finalen i mai, blir avgjort når folk og jury har stemt på de åtte artistene som står på scenen i Oslo Spektrum lørdag 12. februar. Som vanlig sendes finalen direkte på NRK1.