NRK3 følger opp Trekant-suksessen med en ny sesong, og denne gangen med en skeiv deltaker, Benjamin Silseth.
Fjorårets braksuksess på tv var det NRK3 som sto for. Serien Trekant ble møtt med både protester og jubel allerede før første episode rullet over landets tv- og dataskjermer. Deltakerne kastet seg ut i rampelyset med ett mål for øye; å eksponere sex for unge mennesker på en seriøs, vittig og normaliserende måte. Det hører også med til historien at Trekant satte rekord i antall protester til NRK.

Trekant-gjengen var innom en rekke temaer, også med skeiv vinkel. Men for det skeive publikum var det unektelig litt merkelig å se en heterofil programleder på homsedate. Derfor har NRK hentet inn en homse til den nye sesongen, 20 år gamle Benjamin Silseth, som sammen med Johanna Zamble og Even Jørs utgjør årets Trekant.

Blikk Nett møtte Benjamin Silseth for å snakke om Trekant, sex og idealtypen.

– Har du alltid vært homo?
– Jeg har vel ikke alltid vært det. Jeg kom ut av skapet da jeg var 14 år. Før det var jeg vel eksperimentell fremfor noe annet.

– Hvorfor søkte du på jobben som deltaker i Trekant?
– Jeg søkte egentlig helt tilfeldig. Jeg hadde en time fri på jobb og leste nettaviser. Da fant jeg stillingsannonsen hos NRK, og fylte den ut. Men jeg sendte den ikke. Da jeg kom hjem poppet den opp på skjermen igjen. Så jeg tenkte, ‘jeg får vel sende den inn da’.

– Hva syntes du om første sesong av Trekant?
– Jeg syntes det var veldig bra. Det var også veldig nytt. Men den episoden hvor de tok opp homofili var litt overfladisk og kjip. I det hele tatt ble det ganske kunstig.

– Men nå kan du bidra med ekspertise?
– Forhåpentligvis. Innspillingen har startet, men vi får vente å se til det kommer på tv i begynnelsen av november.

– Hva synes familie og venner om at du er med i Trekant?
– Jeg har bare fått støtte jeg. De synes et er kjempekult. Nå gjelder ikke det nødvendigvis for den eldre delen av familien da. Besteforeldrene mine har jeg ikke hørt noe fra ennå. Men jeg håper selvfølgelig at det blir julegaver i år også.

– Føler at du blir en representant for alle homoer?
– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det. For min egen del har ikke det at jeg er homofil noe å si for hvem jeg er. Det er en naturlig del av meg, men det definerer meg ikke. Det er legningen min, ikke noe mer enn det.

– Legningen din skaffet deg vel jobb?
– Ja, det gjorde den. Men jeg håper jo at det er litt mer enn bare legningen de ville ha. Det viktigste for meg er å være en del av programmet og det vi skal utforske.

– Hvor erfaren er du innen sex og seksualitet?
– På søknadsskjemaet spurte de om akkurat det. Jeg måtte gi meg selv en karakter fra 1 til 10.

– Og hvilken karakter ga du deg selv?
– 7. Men på oppfølgningsintervjuet satte de ned karakteren til 4. Forhåpentligvis får jeg karakteren 7 tilbake innen serien er ferdig. Poenget er jo at vi skal lære sammen med de som ser på.

– Hvor går grensen for hva du blir med på?
– Jeg har ikke funnet den ennå. Det har vært tilfeller hvor grensen har blitt utfordret, men jeg har ennå ikke sagt ‘nei’.

– Kan du nekte?
– Ja. NRK har vært veldig klar på det helt fra starten. Hvis det er noe som oppleves som ubehagelig, så stopper vi.

– Hvilke homopolitiske saker opptar deg?
– Hm. Jeg har aldri vært så god på det. Jeg er god på skolepolitikk. Men homopoltikk og annen politikk, nei. Men jeg har lest mye i lokalavisa om et lesbisk par som dro til utlandet for å kunne gifte seg i en kirke, fordi her i Norge fikk de bare gifte seg på kirketrappa. Så det er nok en sak som er viktig for noen.

– Er det viktig for deg?
– Jeg er ikke der ennå. Jeg er 20 år og har ingen planer om å gifte meg ennå.

– Hva med barn?
– Ja. Jeg tror jeg ønsker å få barn. Det gjør jeg nok.

– Har du en idealtype?
– Nei. De tre siste årene har jeg vært borti alt fra høy, mørk og kjekk til liten og lubben. Jeg tror ikke det finnes en idealtype for å være helt ærlig. For min del går det mer på personlighet. Og så bør han være selvsikker og ha humor. Akkurat nå er jeg singel.

– Er du forberedt på reaksjoner på Trekant?
– Jeg har allerede sett en del homohets i forbindelse med nyhetssaker om Trekant. Det er ikke bare snille kommentarer kan man si. Men nå er jeg jo så dum at jeg leser kommentarene, selv om NRK har gitt oss beskjed om å la være. Men det er mye morsomt å lese også.

– Tåler du mye?
– Jeg regner med at jeg kommer til å tåle mye mer etter Trekant.

Trekant sendes på NRK3 på senhøsten.
Se også:p3.no/trekant